PUBLICITAT

LA MASSANA

La relació de Bernal i el còmic de la Massana

Per JOSEP ROMERO

De peu, Joan Pieras, expresident de l'ARCA i Antonio Bernal (segon per l'esquerra)
De peu, Joan Pieras, expresident de l'ARCA i Antonio Bernal (segon per l'esquerra) | Arxiu Massana Còmic
Antonio Bernal va tenir una relació molt estreta amb el Principat especialment en els darrers anys de la seva vida. No va ser casualitat que l’artista inaugurés el 27 de febrer de 2010 el Museu de la Massana Còmic. Un acte que va representar en certa manera el colofó de les relacions que tres anys enrere va mantenir el dibuixant amb la parròquia massanenca i, més en concret, amb el saló del còmic del que va participar de forma molt activa exposant els seus treballs. Justament, la mostra inaugural del museu es va dedicar a les portades clàssiques de l’Editorial Bruguera.  
Tampoc es casual que els responsables de l’arxiu comarcal alturgellenc no s’ho pensessin dues vegades a l’hora d’acceptar la proposta de Gispert. 
 
A banda d’ampliar horitzons més enllà de la comarca, Quilez va manifestar que tenen el punt de mira també fixat en el Principat d’Andorra «on hi ha una afició molt important pel món del còmic en general». I per aquesta raó demanaran la col·laboració del museu de la Massana i d’altres especialistes i aficionats andorrans per aconseguir donar una mica més de difusió a la producció de Bernal. Fins i tot els treballs que es portaran a terme poden acabar amb  la possibilitat que «la Seu pugui crear el seu propi saló del còmic degut a l’interès existent en el municipi i en la comarca». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT