PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes repartirà ampolles d'aigua en cas que es torni a tallar el subministrament

El punt de recollida s'ubicarà, a partir de les 16 hores, a l'entrada del Prat Gran

Per Marisa da Costa

Baixada del riu Gran Valira, al seu pas pel centre d'Escaldes-Engordany.
Baixada del riu Gran Valira, al seu pas pel centre d'Escaldes-Engordany. | Tony Lara
La cònsol major d'Escaldes-Engordany, Trinitat Marín, ha informat aquest migdia a través d'una roda de premsa que l'entrada al pavelló del Prat Gran, al cantó del Centre d'Atenció Primària de la parròquia, serà el punt habilitat per repartir ampolles de sis litres d'aigua entre la ciutadania, a partir de les quatre de la tarda, en cas que es torni a produir un tall en el subministrament d'aigua. Marín ha volgut informar, tot sent "realista", que no es descarta la possibilitat d'interrompre novament la provisió d'aigua al poble, vistes les previsions meteorològiques per aquesta tarda i les hores que segueixen. 

Per a les persones d'edat avançada o bé aquelles amb la mobilitat reduïda, l'òrgan comunal ha habilitat una línia de subministrament a domicili. Aquestes persones hauran de trucar al número de telèfon de la llar de jubilats de la parròquia, al 807 005, o bé al mateix Comú, al 890 890. Aquest repartiment només s'efectuarà en cas de nous tallaments. En total, s'han encomanat 2.040 ampolles de sis litres per a abastar les famílies afectades per les interrupcions.

D'altra banda, i a l'espera que els tècnics del Govern donin el vistiplau després dels anàlisis efectuats a les mostres que des del somú escalden se'ls fa arribar, Marín va recordar que l'aigua de la parròqui no és apta per al consum humà de boca fins a nou avís. Malgrat s'hagi reestablert el servei, l'aigua només és apta per a la higiene i encara no pot ser emprada per al seu consum.

La cònsol major, que destaca que aquesta és "una situació molt extraordinària", adverteix que les interrupcions són imprescindibles per evitar afectacions en la salut dels ciutadans i que no es deixaran de fer si es percep un augment en la terbolesa de l'aigua que omple el dipòsit.
PUBLICITAT
PUBLICITAT