PUBLICITAT

Andorra la Vella

La capital idea una targeta per pagar tots els serveis comunals

El projecte tindrà un cost de 360.000 i es preveu que entri en funcionament a finals d’aquest any

Per EL PERIÒDIC

Jordi Minguillón i Eeron Estany a la sessió de Comú de divendres
Jordi Minguillón i Eeron Estany a la sessió de Comú de divendres | ANA
La totalitat dels consellers de la capital van aprovar ahir  l’engegament d’una nova tarja intel·ligent amb què, previsiblement a partir de finals d’aquest any, es podrà efectuar el pagament de diversos serveis oferits des de l’administració pública local. D’aquesta manera, es crearà una targeta ciutadana que permetrà pagar tots els serveis comunals i que substituirà l’actual PK –que de fet només és una targeta de prepagament als aparcaments comunals–. Aquest projecte també modernitzarà el software de l’actual maquinària dels aparcaments, que ha quedat obsoleta. El cònsol major de la capital, Jordi Minguillón, va explicar que tot plegat tindrà un cost de 360.000 euros. A més, de manera progressiva s’anirà fent el canvi de tots els parquímetres, informa l’ANA.

A partir del proper mes de novembre, tots els usuaris de la PK hauran de substituir la targeta per una altra que servirà per pagar, a més dels aparcaments, altres serveis del Comú d’Andorra la Vella, tal com es va aprovar durant la sessió del Consell de Comú efectuada el matí d’ahir.

Fins ara, la targeta PK permet pagar a tots els aparcaments de la capital, amb un servei gestionat per una empresa privada, però a finals de 2015 està previst que aquest servei passi a mans del Comú i inclourà altres beneficis com ara pagar matrícules al poliesportiu o a la Llacuna, entrades al Centre de Congressos, «i fins i tot en un futur es podrà pagar a l’autobús», segons va avançar Jordi Minguillón, que va explicar que serà una implantació progressiva i s’aniran afegint serveis. Actualment, la PK s’ha exhaurit i es van haver de portar un centenar de targetes de Bèlgica per poder fer front a la llista d’espera, que és de gairebé quatre mesos. Per aquest motiu, la consellera de la minoria, Dolors Carmona, va felicitar l’equip per l’aprovació d’aquest nou projecte, però va criticar la manca de planificació. «Si sabien que la targeta PK s’acabava el 2015, ho haguessin pogut pensar abans i no aniríem buscant targetes a tort i a dret», va lamentar.

Aquestes noves targetes ciutadanes seran il·limitades i la seva posada en funcionament tindrà un cost d’uns 186.000 euros.
A aquest projecte cal sumar-hi l’actualització de tota la maquinària dels aparcaments, ja que «s’ha quedat obsoleta». Es tracta de l’actualització del software perquè les màquines puguin acceptar els nous bitllets o llegir les targetes de crèdit. Això anirà a càrrec de l’empresa propietària i tindrà un cost de 180.000 euros durant quatre anys. També es canviaran els parquímetres, –més de cent–, progressivament.

Pel que fa a la possibilitat d’unir les targetes d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, com s’ha parlat en vàries ocasions, Minguillón va explicar que «el problema és que les targetes van unides a les empreses d’aparcament i cada parròquia té la seva». Amb el nou sistema, la targeta és comunal, independentment de l’empresa.

Minguillón va contestar les declaracions efectuades la setmana passada pel ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, quan afirmava que la capital s’havia quedat enrere respecte a Escaldes-Engordany en matèria de turisme i comerç. Minguillón va posar com a exemples el número de comerços d’una parròquia i l’altra, la recaptació d’impostos, o l’activitat de l’avinguda Meritxell, Prada Ramon, o Doctor Palmitjavila. A més, va fer referència a la ubicació del Cirque du Soleil, assegurant que si el ministre ha elegit aquest emplaçament és perquè és el centre. «Queda clar quin és el centre, quina és la capital i quina és la parròquia capdavantera», va afirmar.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT