PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els clubs hauran de pagar 200 euros per cada recurs al comitè

La FAF vol frenar actituds abusives de la temporada passada i en cas de tenir raó es retornaran els diners

Per JOAN JOSEP BLASCO

Representants dels clubs i la federació durant l’assemblea que es va realitzar a l’Estadi Comunal.
Representants dels clubs i la federació durant l’assemblea que es va realitzar a l’Estadi Comunal. | FAF
Les diferents propostes que va presentar la Federació Andorrana de Futbol (FAF) en l’assemblea general ordinària van ser ratificades pels clubs. De cara a la pròxima temporada es presenten diferents novetats, amb les quals l’ens vol millorar les competicions que organitza. També es va aprovar l’entrada de noves entitats a les lligues nacionals tant de futbol com de futbol sala.
 
La federació té clar que vol frenar el ball de recursos indiscriminats per part dels clubs, com els que es van produir la temporada passada per suposades alineacions indegudes, de les quals la immensa majoria van ser desestimades per part del comitè de competició. La FAF considera que aquesta va ser una actitud abusiva i vol acabar amb aquesta manera de fer. Per aquest motiu qualsevol club en categoria sènior que vulgui realitzar un recurs, haurà d’efectuar un pagament de 200 euros. Si el comitè de competició estableix que té raó, aquesta quantitat se li retornarà. Si la resposta és negativa no se li reembossaran els diners. 
 
Canvis en les llicències

Un altre aspecte que canvia en la normativa es presenta en les llicències. Té el seu origen en la impugnació que es va realitzar el curs passat per l’alineació indeguda d’Edu Moya amb l’FC Lusitans, quan tenia fitxa del segon equip, durant els play-off al títol. La interpretació de la reglamentació va portar polèmica. El jugador havia d’haver jugat quatre partits amb el filial abans de començar els play-off, i no ho complia, ja que havia participat amb el conjunt de la Primera Divisió. Però en el reglament aquest aspecte no estava ben especificat i la FAF vol acabar amb qualsevol variació en la interpretació. A partir del pròxim curs, en aquesta mateixa situació aquests quatre enfrontaments es podran haver jugat tant amb el primer com en el segon.
 
Pel que fa a la competició, la Primera Divisió continua integrada per vuit equips, amb una fase regular i els play-off al títol i pel descens.Començarà el 27 de setembre i la temporada l’obrirà la Supercopa el dia 20 del mes vinent. La Segona sí que varia. Desapareixen els play-off per l’ascens i es realitzarà només una fase regular. El primer puja directament i el segon disputarà la promoció. La categoria de plata estarà composada per catorze equips, per la desaparició de la UE Engordany B i després que s’aprovés l’entrada del CE Carroi, Atlètic Amèrica, FC Pas de la Casa i FC Santa Coloma B. Precisament tots els clubs de nova formació tindran a partir d’ara que abonar una quota inicial a fons perdut de 10.000 euros, pels 6.000 que es pagaven fins el moment. A més, hauran de tenir com a mínim un conjunt de base. Aquesta mesura es produeix per a que qualsevol nova entitat compti amb una estructura mínima.
 
En l’assemblea també va aprovar-se el nou format de la Copa Constitució. La jugaran dotze equips, que seran els vuit de Primera i els quatre primers de Segona al final de la primera volta que no siguin filial. Els vuitens de final els disputaran els quatre darrers de Primera i els quatre de Segona. En els quarts els quatre millors de la màxima categoria entraran en joc. Cadascuna de les eliminatòries serà a un únic matx. Si es produeix una igualada al final dels noranta minuts reglamentaris no es farà cap partit de desempat, com passava la temporada passada. Es realitzarà una pròrroga i una tanda de penals en cas de ser necessari.
 
Més equips en Futbol sala

La Primera Divisió s’amplia a catorze equips, un més que el curs passat. Entra de nou l’FC Ordino i el PVE 93 agafa el relleu de la UE Engordany. El conjunt que desapareix és la UE Sant Julià, que el curs passat va finalitzar cuer amb només tres punts, fruit d’una única victòria. Va ser un equip que va ser fortament golejat en bona part dels partits. Qui se separa i es converteix en dos conjunts diferents és el CE Jenlai Sant Julià. Per una part surt a competir el Jenlai, i per l’altra l’ara anomenat SAE Sant Julià. La lliga se seguirà disputant a dues voltes, amb 26 jorandes. Començarà el 14 de setembre. La Supercopa es disputarà un dia abans. El Memorial Canut també es disputarà sota els mateixos paràmetres que el curs passat.
PUBLICITAT
PUBLICITAT