L'Aldosa

Els germans Casal demostren el seu estat de forma a la Travessa

Els corredors entren junts a meta amb la idea clara de seguir entrenant per a la Transalpina

Per #GASS

Marc i Òscar Casal, arribant a la meta ahir a l’Aldosa.
Marc i Òscar Casal, arribant a la meta ahir a l’Aldosa. | TONY LARA
Un bon entrenament per a la Transalpina. Així es van prendre els germans Casal, Marc i Òscar, la Travessa de la Massana i Ordino, que es va disputar ahir al matí amb l’Aldosa com a punt de sortida i d’arribada. Els dos corredors seran des del 29 d’agost al 5 de setembre a la cursa per parelles que passa per tres països diferents, Alemanya, Àustria i Itàlia, per la qual cosa ahir tenien clar què havien de fer.

La idea dels Casal era córrer junts durant tota l’estona sense separar-se, tal i com hauran de fer a la Transalpina, imposant un bon ritme. «Ha anat molt bé, hem tingut bones sensacions durant tota la carrera i ens hem compenetrat bé», va comentar Òscar després de la Travessa. Marc va explicar més a fons quina era l’estratègia d’ahir: «El que estigués fotut, l’altre hauria d’anar al seu ritme, perquè és el que farem allà». Els dos germans Casal van lloar el recorregut de 21 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu d’aquest any, el qual era inèdit: «Ens ha agradat molt, ha estat una cursa guapa amb baixades tècniques i altres ràpides», va comentar Òscar. El seu germà va exposar que «mai l’havíem fet sencer i estava molt treballat».

La setmana vinent també competiran en la Travessa d’Encamp amb la mateixa idea, és a dir, prendre’s la cursa com un entrenament dur per al gran objectiu de la temporada. «L’última que vam fer va ser la de les Dolomites i fent aquestes curses no estem un mes i mig sense competir. Entrenem cada dia, però les carreres et donen un afegit. A més a més, hem aprofitat per provar coses diferents, com córrer amb bastons perquè a la Transalpina segurament ho farem». Òscar va afirmar que els dos germans estan en un gran moment de forma de cara a la prova que recorre tres països: «Ens trobem molt bé, sense cap molèstia ni res. A veure si ho mantenim fins el setembre». Marc va afegir que «esperem arribar bé, però és una incògnita quina serà la reacció del nostre cos després de tres o quatre dies de competició. Ja sabem que estem bé de forma, i cada dia entrenem i fem quilòmetres, però una altra cosa és quan estàs competint».

El guanyador de la Travessa de les 3 Parròquies, Dani Rozados, va ser el tercer classificat ahir en la de la Massana i Ordino, quedant-se a 11.10 minuts dels Casal, que van registrar un temps de 2.32.10 hores. En la categoria femenina, Maria Fargues es va endur el triomf després de fer els 21 quilòmetres de la cursa en 2.49.42 hores. Michele Lodge i Eva Garrido van completar el podi de la categoria, arribant 12.01 i 26.01 minuts més tard, respectivament, que Fargues.

Pel que fa a la cursa amb el recorregut més curt, que tenia un traçat de 6,5 quilòmetres i 700m de desnivell positiu, el guanyador va ser Arnau Soldevila, que va fer un temps de 49.51 minuts, arribant 18 segons abans que el segon classificat, Sergi Casabella. El podi el va completar Diego Cancelos amb una marca de 53.08 minuts. En la categoria femenina va ser Andrea Sinfreu qui es va emportar la victòria amb un temps de 1.08.50 hora, mentre que Sònia Malki i Maria Ambar Miralles van compartir el segon lloc en arribar juntes després de 1.26.27 de fer la sortida. Les dues proves formaven part del calendari de la Copa d’Andorra de curses de muntanya.