PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jaime Bustos s’adjudica el Trial 2 dies d’Arinsal

Quasi tres-cents seguidors i 158 pilots participen en la 14a edició de la prova massanenca

Per JOAN JOSEP BLASCO

Un dels pilots participants supera l’ascensió en una de les zones.
Un dels pilots participants supera l’ascensió en una de les zones. | Tony Lara
El Trial 2 dies d’Arinsal va comptar amb la participació de prop de mig miler de participants. La prova, organitzada pel Moto Club Arinsal, es va poder realitzar sense incidències remarcables a causa de la meteorologia. El campió en la categoria que presentava més dificultat va ser Jaime Bustos. L’esdeveniment també va comptar amb activitats paral·leles que va permetre donar més ambient als aficionats al motor i el món de les dues rodes.
 
Les fortes pluges de divendres van fer patir pel normal desenvolupament de la cursa. Durant el cap de setmana no es van produir precipitacions, pel que només es va haver de realitzar un mínim canvi per raons de seguretat. Els organitzadors van substituir tres zones de riu per dues de torrent. Es van fer petites variacions en el traçat programat. En total van prendre part de l’esdeveniment 158 pilots i quasi 300 seguidors, unes xifres similars a les d’edicions anteriors.
 
En la categoria negre el vencedor absolut va ser Bustos, que a sobre d’una Montesa es va imposar amb una targeta de 22 punts. En la primera jornada va acumular-ne divuit, mentre que en la segona només quatre, el que li va valer per assegurar-se la victòria. El segon lloc el va ocupar Miquel Gelabert amb 28 i el tercer, a força més distància, Samuel Obradó amb 82. Els tres pilots millors classificats en la general de la categoria que presentava més dificultat eren de júniors. En sènior només va participar-hi James Duxbury, que en va sumar 113 punts.
En vermell es va imposar Òscar Mill amb 30. També van pujar al podi Víctor Batalla (33) i Oriol Pi (40). En la categoria de veterans es va imposar Marcel Albós, amb 57. El van seguir Frederic Guardiola (87) i Xavier Martín (100). En la blava es va adjudicar la prova massanenca Antoni Ramonet amb 9. La segona posició va ser per a Joan Miquel (15) i la tercera per a Gaspar Vilaregut (17). En la categoria que presentava menys dificultat, la groga, va vèncer Jorge Alberto Selma, amb un total de 20 punts. La classificació va ser la més ajustada de totes les categories. El van acompanyar al podi Álvaro Pérez (22) i Manel Campoy (23).
 
El vicepresident del Moto Club Arinsal, Francesc Pascuet, fa un balanç de la catorzena edició «molt positiu perquè tothom ha disfrutat. Ens trobem que hi ha molta gent que abans no havien vingut i queden meravellats de les pistes amb les que es troben a Arinsal. El boca orella funciona molt bé». Aquesta és una prova del tot consolidada en el calendari i «referència en el món del trial. A Arinsal hi ha unes vistes increïbles».
 
L’esdenivment va comptar amb diverses activitats paral·leles al llarg del cap de setmana. Dissabte a la tarda es va portar a terme el Trial Show, a càrrec de Jordi Pascuet i Marcel Justribó. Els assistents van gaudir de l’espectacle que van desenvolupar, on els dos pilots van realitzar els seus millors trucs sobre la moto. També va ser una bona oportunitat en el part tancat per poder veure de ben a prop, i fins i tot provar, les novetats de cara a l’any vinent. Les fàbriques, en cites com aquestes, veuen un filó important per guanyar rellevància i convèncer a l’aficionat al motor. «Les marques ho aprofiten per fer la presentació de les novetats del 2016. Veuen que en proves com aquesta està el seu futur. El Mundial està molt bé per donar-se a conèixer, però en trials com aquest potencien ser-hi i es fan veure, deixant provar les motos a qui ho vulgui», indica Pascuet.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT