Marcos Sanza reedita el triomf a la Cursa Atlètica

Un total de 270 corredors hi participen entre les quatre proves fetes

Per ALBERT CANES

Marcos Sanza abraça Albert Parreño a l’arribada.
Marcos Sanza abraça Albert Parreño a l’arribada. | TONY LARA
La 33a Cursa Atlètica de la Festa Major d’Andorra la Vella va ser de nou un dels punts calents dels quatre dies festius de la parròquia. En aquesta edició, un total de 270 participants entre les quatre proves que es van disputar van córrer pels carrers de la capital, superant lleugerament el nombre d’atletes de l’edició de l’any passat.

El plat fort de la jornada se’l va endur de nou l’atleta del CAVA Marcos Sanza, que va recórrer els 4.500 metres de la prova en 12.15 minuts. Malgrat tot, el corredor no va valorar el temps, sinó que es va centrar en la festivitat de la parròquia: «La marca és el que compta menys, és Festa Major i toca gaudir. Avui els temps no compten», va explicar el guanyador de la cursa a l’acabar-la. El seu proper objectiu serà la Marató d’Àmsterdam a l’octubre i aquest va ser un bon entrenament per a Sanza. El segon classificat va ser Albert Parreño, atleta del club FastTriatló de Barcelona, que estava fent una estada a Andorra i va aprofitar per realitzar la cursa. El barceloní va finalitzar a 26 segons de Sanza i el podi el va completar Paco Pintado, a 1.08 minut del guanyador.

L’anècdota de la cursa la va protagonitzar un espontani que va arribar a la meta uns segons abans que Sanza amb la samarreta i dorsal de la cursa, i entre aplaudiments va confondre als aficionats desplaçats a l’arribada celebrant un triomf. Com la resta de participants, va recollir el fuet de recompensa i va seguir corrent fins que va desaparèixer.

Per altra banda, Anna Flaquer, una triatleta de Pineda de Mar i també provinent del club FastTriatló Barcelona, va ser la més ràpida entre les dones, amb una marca de 14.41 minuts, arribant la 11a en el total dels participants. Dayane Huertas va entrar 35 segons després i Andrea Sinfreu ho va fer 1.59 minuts més tard, per completar el podi en la categoria femenina.