PUBLICITAT

El comú d’Escaldes sabrà aviat el futur del globus

La cònsol, Trini Marín, espera tenir notícies aquesta setmana

Per Iván Álvarez

Un moment del dia d’inauguració de la roda d’Escaldes, ara fa un any.
Un moment del dia d’inauguració de la roda d’Escaldes, ara fa un any. | Tony Lara
El comú d’Escaldes-Engordany espera saber aquesta mateixa setmana quan es podrà instal·lar el globus aerostàtic de grans dimensions. Els empresaris alemanys que gestionen el giny han de comunicar, en els propers dies, si la parròquia comptarà amb un substitut de la nòria que va deixar tan bon record i que es va desmuntar el passat febrer.
 
La cònsol major, Trini Marín, va explicar a EL PERIÒDIC que «encara no s’ha signat el conveni i ara entrem en la part jurídica i administrativa i on l’empresa alemanya ha de valorar tots els requisits». Marín va desvetllar que «ens vam veure divendres passat, abans de Festa Major, i ells ens van demanar uns dies per contestar. Ara es posaran en contacte amb nosaltres, perquè, evidentment, no és un tema aparcat ni molt menys i aviat tindrem notícies.
 
Les converses entre el comú i l’empresa alemanya que gestiona la instal·lació van per bon camí i quan es lligui l’acord definitiu, l’empresa s’encarregaria de muntar i gestionar el nou giny, situat al mateix lloc que la nòria, que permetrà permetria veure Escaldes des d’una alçada de 180 metres i hi cabrien unes 30 persones. La cònsol major va indicar que «el comú cedeix el terreny i ells es faran càrrec de les despeses de la llum». És a dir, les mateixes condicions que havien pactades amb la nòria. «La proposta que s’ha posat sobre la taula és fins el 28 de febrer del 2016 i sempre deixant un marge que si l’activitat és rendible, té èxit i esdevé un pol turístic important per la parròquia, es pot estudiar l’ampliació», va argumentar Trini Marín.
 
En principi, tot i que algunes informacions apuntaven al desig del Comú de tenir el globus disposat per la Festa Major, la cònsol ho va negar i va afirmar que «no estava pactat per festes. Sí que es tenia una previsió i es pensava sempre en un període entre finals de juliol i principis d’agost, però mai vam tractar la Festa Major d’Escaldes com un repte en quant a calendari». La màxima representant de la corporació escaldenca va afegir que «a finals de maig, quan vam començar a parlar amb l’empresa alemanya la possibilitat de portar el globus, la previsió ja era que estigués instal·lada a final juliol o principis d’agost». La cònsol major va indicar que el globus està passant uns controls a París, que els alemanys s’estan estudiant les propostes i que han d’acabar de valorar tot el paquet. Ara, cal tenir en compte que es triga uns 8 dies en instal·lar el giny.
 
Finalment, la cònsol major va reconèixer que «serà una sorpresa» la publicitat que lluirà el teixit del globus. Marín va afegir que «l’empresa ens ha d’ensenyar el que volen, sempre sota la nostra supervisió. Els propietaris del globus s’han posat en contacte amb l’empresa que tenim concessionada la comunicació i, tot i que no podem avançar res, agradarà molt». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT