PUBLICITAT

Encamp

Purito afronta ‘la seva cursa’ com un gran test per a la Vuelta 2015

El líder de Katusha demana disculpes als que s’han quedat sense plaça

Per Iván Moure

Purito amb una samarreta d’Encamp i Mas amb la de La Purito, ahir al telecabina de la Massana.
Purito amb una samarreta d’Encamp i Mas amb la de La Purito, ahir al telecabina de la Massana.
S’esperava una gran participació,en la primera edició de La Purito Andorra que es disputarà dissabte, superior al mig miler de persones, però la resposta ha estat desbordant en el darrer mes fins el punt que han acabat ampliant les inscripcions fins aturar-les en 1.069. 
 
«Ho sentim molt per aquells que s’han apuntat i els hem hagut de dir que no», va lamentar ahir el propi líder de Katusha, «nerviós» i il·lusionat amb aquest nou projecte, en el qual també serà partícep com un cicloturista més. Ja se sabia però ahir ho va tornar a confirmar: Purito correrà la carrera que porta el seu nom. No va amagar que arriba «molt cansat» després del Tour de França però com que també anirà a la Vuelta, del 22 d’agost al 13 de setembre, la cursa andorrana li servirà de molt per preparar-la: «Per mi, dissabte serà un entrenament molt seriós, un gran test», va assegurar. 
 
Perquè La Purito tindrà un recorregut gairebé idèntic a l’etapa de la Vuelta que es farà íntegra al Principat el dimecres 2 de setembre. Serà de màxima exigència, fins el punt de ser l’etapa reina, amb ascensions a Beixalís, el Coll d’Ordino, la Rabassa, la Gallina i per rematar, l’alt dels Cortals d’Encamp. «El format és molt maco i no tenim previst canviar-lo encara que superem els mil participants. Si la fem més dura no l’acabo ni jo...», va bromejar.
 
Purito serà un dels favorits, però de rivals tindrà uns quants. Hi seran Indurain, Bou, Ajram, Checa, Nani Roma, Marcel Zamora, Juncadella, Caruso, Moreno, Vicioso, Edo, Rubiera, Torrent o Jofré «i algun Movistar», va anticipar. Així doncs, la primera La Purito promet tant com la Vuelta, la qual tondrà segons el líder de Katusha «fins i tot més nivell que el Tour» amb els Froome, Quintana, Valverde o Nibali. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT