PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Les dades d’ocupació hotelera repunten gairebé 3 punts al juliol

A nivell de mitjana de preus hi ha una davallada del 3,7%

Per IVÁN ÁLVAREZ

Uns turistes passegen per l’Avinguda Carlemany, a la zona Vivand
Uns turistes passegen per l’Avinguda Carlemany, a la zona Vivand | Tony Lara
L es primeres dades d’ocupació del mes de juliol que estan començant a analitzar des de la Unió Hotelera han donat uns resultats prou satisfactoris, ja que les xifres han estat superiors a les de l’any passat i, des de la patronal asseguren que les sensacions són molt positives. El director de la Unió Hotelera, Òscar Julián, en declaracions a EL PERIÒDIC, va indicar que «hi ha un petit increment en aquest sentit, ja que estem parlant que s’ha pujat quasi un punt i mig percentual». El director de la UHA va afegir que traduït en números «hem passat del 52% al 53.59% d’aquest any i proporcionalment és gairebé un increment del 3%». 
Segons Julián, Andorra la Vella i Escaldes han rebut un major impacte en l’àmbit ocupacional, ja que han registrat xifres d’increment més alts que els de la temporada passada i, en canvi, la resta de parròquies no han tingut aquestes dades tan marcades. «Potser Canillo i Encamp continuen amb aquesta tendència positiva, però, per contra, la Massana i Ordino que habitualment en aquesta època de l’any sempre han tingut molta força, aquest any han patit una mica més que l’any precedent», va apuntar el director de la UHA. 
En canvi, com a punt negatiu, assegura Julián que «ens trobem que igual que hem trobat un augment d’ocupació d’un 3% respecte l’any passat, a nivell de mitjana de preus les dades indiquen una davallada d’un 3,5-3,7%. És una xifra que s’ha d’analitzar amb calma i valorar amb més dades a la mà, però ens preocupa molt que aquestes davallades de preu més importants es registrin en hotels de parròquies centrals d’Andorra i Escaldes que són les que més ocupació han tingut».
 
Cirque du Soleil, una empenta/ Tal i com li ha passat al sector comerç, la competitivitat d’altres zones properes ha pogut restar atractiu a l’oferta hotelera del Principat. En aquest sentit, Òscar Julián va reconèixer que «estem treballant en un mercat global on qualsevol visitant, qualsevol turista, qualsevol persona amb intenció de fer una estada de llarga o curta durada té un ventall molt ampli de possibilitats i s’ha de ser molt conscient que l’oferta que tenim a Andorra en quant a plaça hotelera, potser està desproporcionada respecte a la demanda que tenim». 
La presència de l’espectacle Cirque du Soleil ha suposat una empenta notable a l’ocupació del centre del país i Òscar Julián va apuntar que «és evident que la presència aquests anys de l’espectacle ha afavorit que hi hagi un increment de les xifres d’ocupació, però s’ha de ser conscient que, en relació a l’any passat, hi ha hagut un augment de l’oferta d’aquestes places que, d’alguna forma, pot ser una de les causes que aquests preus de venda s’hagin vist repercutits a la baixa», va cloure el director de la UHA.
Finalment, i pel que fa al mes d’agost, les expectatives de la Unió Hotelera és «cobrir les dades d’ocupació de l’any passat o arribar a aquestes dades d’ocupació que es van registrar la temporada anterior, que estaven al voltant d’un 75%», segons va indicar Julián.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT