PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sergi Pino, la incorporació sorpresa del MoraBanc, que s'interessa per Giorgi Shermadini

L’aler, provinent del Valladolid de LEB Or, debutarà a l’ACB als seus 28 anys

Per ALBERT CANES

Sergi Pino, en un partit durant la passada temporada amb el MYWIGO Valladolid.
Sergi Pino, en un partit durant la passada temporada amb el MYWIGO Valladolid. | TRIPLESOBRELABOCINA.COM
El BC MoraBanc Andorra va tancar ahir la incorporació de Sergi Pino, aler de 28 anys i 1,99 metres d’alçada, que prové del MYWIGO Valladolid de LEB Or. Sense cap rumor previ, el club i el jugador van donar la sorpresa a l’anunciar el seu acord, el qual té una durada d’una temporada.
 
Pino debutarà a la Lliga Endesa amb el MoraBanc després d’haver marcat unes xifres destacables amb el Valladolid la passada temporada: 11,2 punts i 4,1 rebots per partit i una mitjana de 10,2 de valoració. L’aler es va formar a les categories inferiors del Cornellà, el Joventut i el Manresa, i arriba amb les ganes de demostrar que té el nivell necessari per competir a l’ACB. «És un somni que he tingut des de molt petit i s’ha fet realitat. M’agrada que hagin confiat en mi, sobretot aquí a Andorra, que ho tinc al costat de casa. És un treball que fa temps que estic fent i que ara afronto amb molta il·lusió», va declarar el nou jugador tricolor respecte al seu fitxatge per un club de la màxima categoria espanyola per primera vegada en la seva carrera. 
 
Pino va explicar que pot aportar a l’equip «intensitat, agressivitat, rebot i defensa», i va afegir que «la resta ja vindrà, però que aquestes coses són les més importants». Així doncs, el català serà el recanvi de Marc Blanch, a qui el club va decidir no renovar per buscar algú amb un caràcter defensiu més definit. 
 
El director esportiu del club tricolor, Francesc Solana, va justificar la incorporació de Pino explicant que «completarà el joc exterior de la plantilla de la temporada 2015-16. És un jugador que pot jugar tant de dos com de tres, i ha millorat molt en els últims anys els seus percentatges de llançament tres punts». Solana va afegir que «el que sí ha tingut sempre és una capacitat física i una solidesa defensiva que jo crec que fa que sigui un bon complement amb els altres jugadors exteriors de la plantilla que segueixen de l’any anterior». 
 
Shermadini, a l’agenda del MoraBanc

El fitxatge de Pino fa que el joc exterior de l’equip estigui cobert, així com la quota mínima de jugadors seleccionables, i només queda mirar dos jugadors interiors més per confeccionar la plantilla oficial de la temporada 2015-16. Solana ha fet vàries ofertes per cobrir aquests llocs, amb algunes negociacions més avançades que altres. Tal i com va avançar Gigantes, i segons va poder confirmar EL PERIÒDIC,el pivot georgià, Giorgi Shermadini, de 2,16 metres d’alçada i 26 anys interessa. El  club està negociant amb el jugador per portar-lo de nou a la Lliga Endesa, però encara no hi ha cap acord tancat. Shermadini és bicampió de l’Eurolliga emb el Panathinaikos i l’Olympiacos i va jugar al CAI Saragossa la temporada 2013-14, amb el qual va marcar unes bones xifres de 12,9 punts i 5,9 rebots per partit a l’ACB.
 
Malgrat tot, encara estan pendents també de la decisió final de Nathan Jawai, que no ha fet oficial quin serà el seu destí la propera temporada. Les opcions de la seva continuïtat al MoraBanc són cada vegada més reduïdes, i el club ho sap, però no l’acaba de descartar al cent per cent. El pivot està ara concentrat amb la selecció australiana, i ja té una idea clara del que vol fer, encara que de moment no ha parlat. 
 
Shaun Green, que ha estat disputant aquests dies el torneig del miler de dòlars als Estats Units, no seguirà al MoraBanc després dues temporades militant a l’entitat tricolor. La renovació de Luka Bogdanovic va descartar la seva continuïtat, i durant els propers dies es farà oficial.
PUBLICITAT
PUBLICITAT