PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Comú justifica la manca de parades al barri antic pel poc espai

La col·locació de carpes va impedir la ubicació de casetes

Per Marisa da Costa

Un moment de la festa major, durant l’arrossada popular.
Un moment de la festa major, durant l’arrossada popular. | Tony Lara
Les reaccions a la suposada manca de paradetes comercials durant la celebració de la festa major de la capital es bifurquen en dos parers contraris. Si, d’una banda, dimarts passat el representant de l’Associació de Comerciants del Centre Històric d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, lamentava que l’actuació comunal no havia ajudat de forma equitativa els empresaris que exerceixen a la zona del casc antic, el cònsol major de la parrpoquia, Jordi Minguillón, tombava l’acusació tot argumentant que l’absència de casetes a la zona s’explica pel permís d’ampliació de les terrasses i la instal·lació de carpes per a protegir-les.
 
«El cap del carrer i els altres barris són zones més amples» i, per tant, millor acondicionades per a la ubicació de parades ambulants, segons va exposar ahir el cònsol major, qui també va justificar la manca d’actuació denunciada pels comerciants en la falta de voluntat, per part dels mateixos impulsors de les casetes, de col·locar-se al final del carrer, a tocar de la Casa de la Vall: «Els firaires prefereixen no situar-se en aquella part del Centre Històric perquè estan més amagats». És a dir «no es poden instal·lar casetes arreu perquè els seus responsables no ho volen» i, a més «es tracta d’un espai més reduït» en el qual es va donar prioritat a l’activitat del sector de la restauració «que és majoritària en aquella zona». Així, Jordi Minguillón va recordar que, en comptes de parades i complint amb la petició d’alguns dels comerciants, «van muntar-se carpes» i es va donar el vistiplau a l’ampliació de les terrasses, tot afavorint l’acolliment d’un nombre major de clients per part dels negocis. 
 
El mandatari assegura, a més, que des del departament de Turisme, en organitzar-se l’esdeveniment, «se’ls va explicar la tècnica que se seguiria» i els comerciants, com els de la plaça de les Arcades, per exemple, «es van mostrar favorables a no posar casetes si això havia de permetre ampliar les terrasses».
Jordi Minguillón té previstes reunions de cara a la propera setmana per iniciar converses amb els comerciants d’Andorra la Vella per tal de fer un balanç de la festa major i polir diferències, tot esperant fer comprendre que no és fàcil satisfer tot el sector. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT