PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les semifinals i gaudir, els objectius de Pellicer, Dòria i Pastor

Les palistes competeixen avui en la Copa del Món que acull el Parc del Segre de la Seu d’Urgell

Per ALBERT CANES

El Canal Olímpic de la Seu d’Urgell acull des d’avui i fins diumenge la quarta cita de la Copa del Món de Canoa i Caiac,que compta amb 240 atletes de 46 països diferents, entre les quals hi haurà tres representants andorranes: Zoé Pastor, Mònica Dòria i Laura Pellicer. 
 
Pastor participarà només en la modalitat K1, mentre que Dòria i Pellicer faran també la de C1, la qual es disputa avui a partir de les 10h, mentre que la prova de caiac serà a la tarda i començarà a les 16h. Les tres palistes arriben en un bon moment de forma a la cita després d’un programa intens de preparació en els últims mesos. Malgrat tot, Pastor accepta que «durant aquesta setmana hem entrenat una hora cada dia i hem pogut descansar bé. Això ens anirà millor». 
 
L’objectiu de les andorranes és arribar a les semifinals, i per això avui serà el dia més important, en el qual competiran per poder assolir aquest repte, que es presenta complicat ja que tindran davant les millors del món en les classificatòries. «Si una de les tres es classifica serà tot un èxit», va comentar el seleccionador de la FACC-Sant Eloi, Toni Cadena, conscient de l’elevat nivell que trobaran. 
 
Tot i això, les tres esportistes reconeixen que també van a gaudir. «L’objectiu és sobretot passar-ho bé. També és important intentar millorar el resultat de l’any passat i arribar a les semifinals», va declarar Pellicer, que accepta que afronta la prova amb nervis. «Els hauré de contenir, sempre em passa quan competeixo, però al final els acabo controlant», va afegir. 
 
Tant Pellicer com Dòria, que competiran les dues modalitats de canoa i caiac, van comentar que a en la primera les opcions són més grans ja que hi ha menys participants. «Intentaré fer el circuit el millor possible i passar per totes les portes. Penso que amb la canoa hi ha més possibilitats de classificar-me per a les semifinals. En caiac és més complicat i hi ha més gent», va comentar Dòria. Per la seva banda, Pellicer va explicar que «em veig bé en les dues modalitats, però hi ha més opcions en canoa». 
 
Les tres palistes es veuen amb ganes per afrontar aquesta prova amb els seus coneguts a prop, però accepten que això els podrà afegir un pèl més de nervis: «Competir a casa és un punt a favor, tot i que també et pot aportar un punt de pressió. De totes maneres penso que és una cosa bona», va indicar Pastor. L’andorrana va explicar després del reconeixement del circuit que «me’l esperava més complicat, tot i que no serà gens fàcil». Pellicer va afegir respecte al fet de córrer davant els seus familiars i amics que «és una motivació. M’agrada molt fer aquestes competicions, i encara més si són a casa». Dòria es va sumar a les seves companyes i va explicar que per a ella «és una avantatge, però hi ha pressió a la vegada ja que ho has de fer bé perquè la gent que coneixes et ve a veure». 
 
La competició de la Seu d’Urgell és un punt clau en el calendari de les tres palistes, però la cita més important per a totes elles és el Mundial júnior de Crackòvia, que començarà el proper 26 d’agost. «Aquesta competició ens ajuda a mentalitzar-nos per quan anem a Crackòvia», va comentar Pastor. Pellicer va subratllar que la cita de la Seu va bé ja que «coneixerem millor a les nostres rivals que també seran a allà, i això ens anirà molt bé». La palista va concloure amb un «hi anirem a gaudir».
PUBLICITAT
PUBLICITAT