PUBLICITAT

Kazan

Ramírez impressiona en baixar dels 59 segons als 100 lliures

La referència en fèmines rebaixa en tres dècimes el rècord d’Andorra i el fixa en 58,85 segons

Per El Periòdic

Ramírez sota l’aigua a la piscina del Kazan Arena Stadium on ahir va establir un nou rècord d’Andorra.
Ramírez sota l’aigua a la piscina del Kazan Arena Stadium on ahir va establir un nou rècord d’Andorra. | FACEBOOK
La delegació tricolor va rebaixar ahir una altra plusmarca nacional als Mundials 2015 de Kazan, després del de Pol Arias el dilluns passat als 1.500 metres. L’autora va ser Mònica Ramírez, que va impressionar amb una fantàstica carrera als 100 lliures. L’objectiu era baixar dels 59 segons i així ho va fer, per tal de convertir-se en la primera andorrana que trenca aquesta barrera.
 
Ella mateixa ostentava l’anterior marca, 59,15 segons, aconseguida al març a Sabadell però amb tot tenia la penúltim millor marca de les deu nedadores de la quarta sèrie. Les altres vuit estaven totes per sota dels 59. Aquesta dada no la va encongir a la piscina. Tot el contrari. Ja d’inici, des del carrer 0, es va col·locar primera a un ritme frenètic. Sorprenentment i amb una gran concentració, va aguantar al capdavant fins els últims cinc metres, que ja esgotada de l’esforç va veure com dues rivals l’avançaven. Amb tot acabava tercera i amb una marca de 58,85, tres dècimes menys. «Ha estat una marca enorme, per davant de sis que tenien millor marca de l’any que ella i la 61 en total», va lloar d’ella el seleccionador. I és que hi havia 91 nedadores repartides en deu sèries, en les classificatòries dels 100 lliures. «Estem molt contents. No només per la marca, sinó també per l’estil i la garra amb què ha nedat. Ha millorat molt amb els peus i pensem que podia haver baixat dels 58 segons, però en tot cas, el que ha fet és per alegrar-se», va afegir amb orgull el seleccionador.
 
Avui hi ha jornada de descans per als representants tricolors i dissabte acaba la competició amb els 50 lliures per a Nàdia Tudó i els 1.500 per a Pol Arias, el segon amb possibilitats de baixar dels 16 minuts i acumular el tercer rècord nacional als Mundials de Kazan, que suposaria la cirereta del pastís a una gran representació en la cita més important d’aquest any.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT