PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Marín assegura que cap hoteler va plantejar l’opció de la demanda

La cònsol major defensa que «porto accelerant el tema del dipòsit nou des que vaig jurar el càrrec»

Per IVÁN ÁLVAREZ

La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, intercanvia impressions durant la visita a la zona de Claror
La cònsol major d’Escaldes, Trini Marín, intercanvia impressions durant la visita a la zona de Claror | ANA
Es veu amb la necessitat de matisar algunes infirmacions aparegudes. La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, es mostra sorpresa i nega amb rotunditat que el sector hoteler hagués plantejat la possibilitat d’accionar una demanda judicial durant la reunió establerta dimecres al vespre a l’edifici de la corporació amb alguns dels establiments afectats i emmarcats a la Unió Hotelera. Una reunió, que es va allargar dues hores, que havia sol·licitat el mateix comú i que es va dividir en tres parts. 
En el tram final de la trobada es van recollir totes les queixes i les inquietuds d’uns hotelers àvids de saber què passaria en un futur. Capesa va obrir la porta a futures compensacions en la facturació –que s’està estudiant com realitzar-les– i, sobretot, els empresaris van mostrar el seu neguit per la mala imatge que s’ha transmès als clients, les pèrdues econòmiques i alguns danys materials. Marín recorda que «Capesa va dir que totes les queixes rebudes es contestarien, que la secció jurídica i l’asseguradora ho estudiarien» i va insistir vàries vegades que «cap dels comerciants amb els que vaig parlar va dir res d’anar a la Justícia. És legítim, evidentment, però ni un va expressar aquesta intenció i bàsicament perquè, en aquest àmbit, en el de l’aigua, se’ls hi donava la sol·lució».
La dirigent escaldenca posa l’accent en la construcció del nou dipòsit.  Sap de la importància que aquest nou col·lector pugui esdevenir realitat i defensa aferrissadament la seva tasca en aquest dossier: «Porto accelerant el tema del nou dipòsit des que vaig jurar el càrrec de cònsol. He estat sempre a sobre d’això i, en cap moment, aquest dossier s’ha quedat apalancat en un calaix. S’ha treballat moltíssim en el tema i s’han anant sol·lucionant tots els entrebancs. Ara, per fi, des de fa tres setmanes, s’està construint i esperem tenir-lo a finals d’any».
 
correcció de base de dades/ Pel que fa a la queixa dels hotelers per la manca de  comunicació i la necessitat d’imposar un protocol per casos d’extrema necessitat, la cònsol major va reconèixer «no entendre aquesta petició» perquè «des del comú cada cop que es tallava l’aigua o es tornava a restablir el subministrament s’han enviat mails als dirigents dels establiments». Tot i això, va desvetllar que s’ha iniciat una feixuga feina de recerca per actualitzar els contactes, millorar la base de dades i poder establir millor feedback amb els hotelers la propera vegada que sigui necessari. A banda d’això, Marín va recordar que «també es van fer crides i es van enviar missatges, No crec que això sigui falta de comunicació. Ja tenim un protocol establert per aquests casos i es va complir».
A més, la dirigent escaldenca lamenta que «ningú entengui que han de passar 48 hores un cop es fan les analítiques i fins que es dona llum verd a la potabilitat de l’aigua». Sobre la falta d’empatia que denunciava la UHA, Marín explica que «vam tornar infinitat de trucades donant respostes i explicacions a hotels i establiments que van presentar dubtes. Tots tenen l’opció de presentar les seves queixes, però, home, trucar un a un a tots els hotels que hi ha a Escaldes ho trobo excessiu».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT