PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els treballadors pressionen «cada dia» per saber si tindran feina

L’AREB i els representants de la plantilla presenten els seus textos per a l’anàlisi

Per RAFA MORA

Una reunió amb els treballadors i els seus representants.
Una reunió amb els treballadors i els seus representants. | TONY LARA
L’acord al qual s’ha arribat entre l’AREB i els representants dels treballadors va fer ahir un nou pas perquè les dues parts van presentar els textos redactats. Ahir a la nit encara es revisaven i tot apunta, com ja s’havia anunciat, que finalment la signatura del conveni marc es farà la setmana vinent. Però això va per una part, mentre que per l’altra són els mateixos treballadors els que han d’assumir que si bé tenen sobre el paper les condicions que se’ls aplicarà en cas de comiat o en cas de baixa voluntària, prejubilació o excedència, el ben cert és que no saber el número d’empleats que continuaran ni quan s’informarà sobre això continua sent un maldecap. «Ho demanem constantment, és un procés que hem de completar en els pròxims dies», va manifestar ahir un dels representants dels treballadors, Lluís Pérez, que confirmava que «cada dia» es pressiona a l’AREB «perquè ens comuniquin alguna cosa».
 
Mentre aquesta solució no arriba, la lluita continua, i ahir els advocats tenien molta feina per acabar de consensuar els textos de l’acord de condicions, però sobretot posar-los en un únic model compartit que acabarà per tenir signatura la setmana vinent. «Partint de la premissa que alguns moments podien tenir condicions per sota del que marca la llei, és correcte», assegurava Pérez ahir respecte a l’acord al que ha arribat la plantilla amb l’AREB. «Ha estat una lluita de quatre mesos», afirmava el representant dels treballadors, que afirmava que «cada dia posem pressió» perquè se’ls informi del número de treballadors que es veuran afectats pels comiats una vegada es constitueixi el banc pont anomenat Vall Banc. 
 
Pérez, així mateix, va confirmar que la majoria de la plantilla, que va rebre la informació del conveni el passat dijous, havia acabat satisfeta per com ha finalitzat la negociació amb l’AREB, que ha tancat que es pagaran 25 dies per any treballat en cas de comiat, i la meitat en cas de baixa voluntària, a més de mantenir «l’essencia» dels plans de pensions. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT