PUBLICITAT

Pas de la Casa

Relativa calma a la xarxa viària tot i les aturade a prop de la frontera amb el Pas

Els productors francesos reivindiquen uns preus més competitius que cobreixin el cost de producció

Per EL PERIÒDIC

Les cues, en una imatge presa per les càmeres d’RTVA, ahir.
Les cues, en una imatge presa per les càmeres d’RTVA, ahir. | RTVA
L’amenaça de talls de la carretera que uneix França amb Andorra i que connecta amb la frontera del Pas de la Casa es va complir, i tot i els talls de trànsit que hi va haver la incidència, segons el servei de Mobilitat d’Andorra, va ser escassa. La calma va ser la nota predominant en una jornada en què els talls en la RN-22 es van produir des de les 7.00h del matí i van durar fins gairebé les 13.30h del migdia.
 
A primera hora del matí alguns tractors de productors francesos van començar a bloquejar la carretera que uneix França amb Andorra, impedint el trànsit normal a la carretera RN-22. Amb tot, segons el servei de Mobilitat la incidència no va ser excessiva perquè els conductors s’ho van prendre amb calma. En tot cas, es van produir llargues cues que a partir del migdia es van anar reduint una vegada els manifestants van obrir el pas retirant els seus vehicles de la cruïlla del port.
 
Els productors francesos van convocar aquestes actuacions per protestar pels preus extremadament baixos, segons afirmen, tant de la fruita com de la llet o la carn, que consideren que no acaben de cobrir els costos de la seva producció.
 
Polèmica amb els espanyols / El Consolat d’Espanya a Perpinyà va demanar als transportistes d’aquesta nacionalitat que anessin amb cura i fins i tot que evitessin els viatges per la convocatòria de diferents manifestacions a França. A més, cal recordar que en els últims dies alguns transportistes espanyols s’han vist afectats per algunes escenes violentes dels francesos per impedir que els productes espanyols circulin. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT