PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Avui s’inaugura l’estàtua de La Purito i demà, la cursa

Andorra, a punt per un cap de setmana de dues rodes

Per El Periòdic

Purito Rodríguez, amb el maillot que representa la 'seva' marxa cicloturista.
Purito Rodríguez, amb el maillot que representa la 'seva' marxa cicloturista. | TONY LARA
Demà a partir de les vuit del matí es viurà la primera edició de La Purito Andorra Gran Premi Andbank però el cert és que ens espera un cap de setmana dedicat a les dues rodes i avui mateix a les 12.30 comença la festa amb la inauguració de l’escultura de l’artista Philipppe Lavaille en homenatge al líder del Katusha. Serà, com no, al Coll de la Gallina, on hi ha la ruta que porta el seu nom.
 
Ja ben entrada la tarda es procedirà a fer els briefings i un sopar pasta party per als més de mil participants que hi ha inscrits en el que serà l’aperitiu a un diumenge en el qual tocarà patir en un recorregut de 145 quilòmetres de distància i 5.200 metres de desnivell en una cursa que reprodueix l’etapa reina de la Vuelta 2015 amb l’ascensió als sis ports més emblemàtics del Principat: Beixalís, Ordino, La Rabassa, La Gallina, La Comella i els Cortals d’Encamp.,
Per als que hagin escollit el recorregut curt, els esperen 80 km per les carreteres andorranes, 3.500 metres de desnivell i les pujades a la Rabassa, la Gallina, la Comella i Cortals. Pel que fa a la mini, servirà per fomentar el ciclisme entre els més joves i sortiran des de Sant Julià de Lòria per anar directament als Cortals (22 km i 1.500m de desnivell).
 
La Purito es una marxa cicloturista que no comptarà els temps de sortida i arribada, sinó només al coll de la Gallina i els Cortals d’Encamp. El trànsit serà obert i el ciclista haurà de respectar el codi de circulació.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT