PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Giorgi Shermadini, fitxatge estrella del MoraBanc a falta de fer-ne un més

El pivot georgià, que signa per una temporada, accepta l’oferta del club tricolor per tornar a l’ACB

Per #GASS

Giorgi Shermadini, en un partit amb el CAI Saragossa, l’equip amb el qual va ser a l’ACB una temporada.
Giorgi Shermadini, en un partit amb el CAI Saragossa, l’equip amb el qual va ser a l’ACB una temporada. | CAI
Giorgi Shermadini serà el jugador referència del BC MoraBanc aquesta temporada. El georgià va acceptar l’oferta del club per tornar a l’ACB i dominar així el joc interior de l’equip, amb la marxa gairebé segura de Nathan Jawai. 
 
Shermadini ha signat per una temporada i es converteix així en la novena peça confirmada per defensar els colors de la samarreta del MoraBanc el cursa 2015-16, i en el primer pivot pur en arribar, amb els seus 2,16 metres d’alçada i 26 anys. Però això no és el que més promet del jugador ja que la passada temporada va marcar unes xifres remarcables a la Sèrie A italiana amb el Cantú: 7,5 punts i 4,8 rebots per partit amb gairebé una mitjana de 10 de valoració. 
 
Del seu currículum destaquen els dos títols d’Eurolliga amb el Panathinaikos i l’Olympiacos, i també la seva etapa al CAI Saragossa, en el qual també va completar una temporada amb xifres mitjanes altes de 12,9 punts i 5,9 rebots per matx. Shermadini, que també és internacional amb la seva selecció, i amb la qual podria jugar l’Eurobasket aquest estiu, arriba a Andorra amb la intenció de mostrar la seva millor versió de nou en la segona millor lliga del món. 
 
El director esportiu del MoraBanc, Francesc Solana, es va mostrar molt satisfet per la incorporació de Shermadini: «Es tracta del nostre jugador referent interior. Un jugador gran, que ens aporta moltes coses. En atac fa punts fàcils i és un bon llançador de tirs lliures. Pensem que dins de l’estructura de joc que volem fer, i amb la resta dels companys del joc interior, ell sortirà molt beneficiat. S’adapta perfectament al que estàvem buscant». Solana va parlar també del valor que té la incorporació del georgià: «Crec que es un fitxatge molt important, que donarà un pas de creixement a la història del club, que ha guanyat dos Eurolligues, que és important a Europa i que ha tingut en compte el nostre projecte i la confiança que li ha generat el club. Ell ha apostat per nosaltres i per fer una temporada bona a la Lliga Endesa». Shermadini aportarà aquest punt de qualitat i experiència que l’equip necessita, i també imposarà la seva presència física a la pintura.
 
Molt possiblement al contrari que Jawai, que cada dia que passa s’allunya encara més d’Andorra i el club pràcticament no compta amb ell per a cobrir el darrer lloc que queda per completar la plantilla, que és precisament una posició de pivot. Per altra banda, el MoraBanc encara es manté a l’espera per fer oficial l’adéu de Shaun Green, que està mirant quines opcions té de cara a la temporada 2015-16.
PUBLICITAT
PUBLICITAT