PUBLICITAT

Encamp

Èxit i allau d’elogis a la Purito

La primera edició de la marxa cicloturista acaba amb eufòria entre l’organització, en una jornada de ciclisme impressionant al país

Per ALBERT CANES

Purito Rodríguez pujant la Rabassa, ahir.
Purito Rodríguez pujant la Rabassa, ahir. | TONY LARA
Andorra està acostumada a acollir esdeveniments de renom i fer-ho de la millor manera, sigui quin sigui l’esport. Malgrat tot, és habitual que sempre hi hagi petits detalls que no permetin atorgar un 10 a l’organització, i sobretot si és la primera vegada que s’acull l’esdeveniment en qüestió. Però la Purito Andorra, celebrada ahir amb més de 1.100 participants entre les tres curses, va ser una excepció. Un èxit en tots els sentits va marcar la marxa cicloturista en honor al resident a Andorra i ciclista del Katusha, Joaquim Rodríguez. Tant a nivell de participació, d’organització, de coordinació, d’ambient, i esportiu, la cita va anar millor de l’esperat i els ciclistes, aficionats i voluntaris van lloar la cita, que va acabar sent una jornada impressionant, també gràcies al fet que el temps va acompanyar. 
 
El gran protagonista de la jornada va ser Purito, com no podia ser d’una altra manera, que gairebé una hora després del primer en arribar a meta de la cursa de 145 quilòmetres, va entrar abraçat a Miguel Indurain, el seu ídol d’infantesa, que va ser l’altre protagonista de la jornada. «Tots estant contents, els ha agradat moltíssim, i el temps ha acompanyat. Miguel ha anat molt ràpid i l’he agafat a tres quilòmetres de l’arribada», va explicar el resident, que de cara a la Vuelta a Espanya va comentar: «Anirem més ràpid en aquella etapa, arribaré més en forma», ja que ahir Purito s’ho va prendre amb molta calma, parant als avituallaments una estona i sense cap pressa. 
 
Qui no va aturar-se va ser Guillem Muñoz, guanyador de la cursa de 145km, que va arribar al voltant de les 13.45h als Cortals d’Encamp. Gairebé sis hores va fer Muñoz, ciclista de Sant Fruitós de Bages i és conegut de la infància de Purito. «És la marxa cicloturista més dura que mai he fet. Gràcies a Purito hem pogut fer una cursa així. El conec des de petit en categories inferiors però ell va progressar molt i ara està molt amunt». Per altra banda, el vencedor en la prova de 80km va ser Joan Rente.
 
Els esportistes de renom, satisfets

Tots els participants de renom només van tenir paraules bones per a la marxa cicloturista a l’arribada, entre moments d’esgotament. Un d’ells, com no podia ser d’una altra manera va ser Indurain: «La gent ha sortit amb molt respecte perquè era un recorregut exigent, però ha estat molt bé. M’ho he passat bé». El representant de Purito, Angel Edo, que també estava ficat en l’organització, però que va participar en la cursa curta de 80km, també va parlar de la gran jornada que es va viure: «Ha estat una marxa espectacular. En termes generals, ha estat un èxit i no podem fer una altra cosa que estar molt contents amb el comportament dels participants i voluntaris. Perfecte». 
 
Nani Roma, també participant en la prova de 80km, es va afegir a les mostres de satisfacció: «Hem arribat cansats, però ho hem passat molt bé, el dia ha acompanyat i l’organització ha estat espectacular. Ha estat un gran dia de ciclisme». Un dels inscrits d’última hora, va ser el pilot de l’equip Manor de Fórmula 1, Roberto Merhi, que es també va mostrar molt positivisme: «Ha estat un dia divertit. Vaig veure que el meu amic Dani Juncadella havia dit per les xarxes que vindria i el vaig trucar per veure com podia fer per venir. Ha estat un recorregut molt dur, sobretot el Coll de la Gallina. Mai havia fet una cursa així, però l’experiència ha estat molt bona». 
 
16% d’abandonaments

L’organització esperava un percentatge elevat de gent que no podria acabar la cursa d’entre el 30% i el 40%, però finalment va ser molt més reduït, ja que només el 16% d’entre els 1.122 participants no van poder acabar. Dels 663 ciclistes a la cursa de 145km van finalitzar 553, en la de 80km ho van fer 347 dels 417 inscrits i en la mini només dos ciclistes no van poder acabar-la. En aquest sentit, la Purito també va ser un èxit, que s’espera repetir de cara a l’any vinent, amb l’esperança de poder acollir encara més participants, amb la xifra de 2.000 ciclistes al cap.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT