PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Bon balanç per la Copa del Món d’eslàlom disputada a la Seu

Batalla indica que aquest és un any rècord en països participants

Per EL PERIÒDIC

Copa del Món d’eslàlom 2015 a la Seu d’Urgell.
Copa del Món d’eslàlom 2015 a la Seu d’Urgell. | AJUNTAMENT LA SEU D'URGELL
El Parc del Segre de la Seu d’Urgell ha acollit un any més l’elit del piragüisme mundial d’aigües braves entre el 7 i el 9 d’agost amb motiu de la celebració de la Copa del Món de Canoe Eslàlom 2015, que ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida.
 
Amb aquest motiu, en una roda de premsa d’ahir, La vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, va indicar que la Seu d’Urgell és un «punt de referència internacional d’aquest tipus de proves» i que arribarà a la seva màxima esplendor l’any 2019 quan acollirà el Mundial de Piragüisme, juntament amb Sort.
 
Per la seva part, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va indicar que aquest és un any rècord en número de països participants, «la qual cosa ajuda a impulsar l’esport, la Seu d’Urgell i el Pirineu com un destí en l’àmbit de la  competició esportiva de l’aigua». Batalla va afegir també que aquest esdeveniment genera un gran impacte econòmic i turístic a les diferents comarques lleidatanes.
 
D’altra banda el representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, va coincidir amb la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa Perelló, en afirmar que la Seu d’Urgell «és un centre referent  en el món del piragüisme com a centre d’alt rendiment a nivell estatal, com a centre de tecnificació a nivell català i amb els mundials de l’any 2019». A més, ha afegit que el fet que aquest sigui un any preolímpic, donarà encara més emoció i competitivitat al campionat.
 
Està previst que la Copa del Món reuneixi un total de 317 palistes de 49 països d’arreu del món, els quals competiran en cinc disciplines de canoa i caiac. L’equip espanyol de la RFEP, que aquest any estarà integrat per 14 palistes, competirà a casa amb la màxima motivació per aconseguir a Londres les places olímpiques per als Jocs Olímpics de Rio 2016, tal i com va explicar la palista catalana Marta Martínez, medallista a la passada Copa del Món de Liptovsky (Eslovàquia).
 
El gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, va assenyalar també que un dels avantatges d’aquest tipus de competicions d’alt nivell és que ofereixen la possibilitat als palistes més joves de contactar i conèixer a campions mundials. De la mateixa manera, els organitzadors van agraïr l’esforç i van destacar la importància de la feina que fan els voluntaris perquè aquest campionat sigui un èxit a la Seu d’Urgell.
 
Antecedents / La quarta prova de la Copa del Món d’eslàlom, a la Seu, va finalitzar diumenge marcada pel doble podi aconseguit per Maialen Chourraut i Marta Martínez. Les dues palistes es van penjar les medalles de plata i de bronze, respectivament, en la prova de K1 femení, que finalment va guanyar l’austríaca Corinna Kuhnle. 
 
D’aquesta manera, l’edició d’aquest any ha estat una de les que ha registrat una major afluència de públic al Parc del Segre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT