PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

L’Aeroport es planteja fer vols a Porto i la Corunya

Des de Viatges Regina es demanen mitjans per millorar les garanties dels vols

Per EL PERIÒDIC

Presentació dels vols comercials de l'aeroport.
Presentació dels vols comercials de l'aeroport. | TONY LARA
Els impulsors dels primers vols comercials de l’aeroport Andorra-La Seu estan estudiant oferir a l’hivern més connexions amb Mallorca i Madrid i ampliar l’oferta a Porto i la Corunya. Segons informa RàdioSeu, tot i que l’ocupació dels primers trajectes ha estat per sota de l’esperada, els operadors hi veuen perspectives de futur, si bé ho condicionen al fet que la Generalitat instal·li un sistema d’aproximació via GPS per tal de garantir l’èxit de tots els enlairaments i aterratges.
 
En declaracions al diari Segre, el director de Viatges Regina, Albert Vinseiro, va assegurar que ja estan negociant ofertar nous vols a l’hivern des de Galícia i Portugal, pensant sobretot amb el turisme d’esquí. Tanmateix, Vinseiro creu que la proposta és «inviable econòmicament» si no es dota la pista de mitjans per millorar les garanties en cas de mal temps. De cara a l’hivern, Vinseiro assenyala que hi ha interès però manca un element essencial per poder dur a terme qualsevol iniciativa, «que l’aeroport tingui localitzador GPS». 
 
Sense aquesta tecnologia, «les companyies aèries no poden operar a l’hivern». Per això, Vinseiro reclama que les autoritats espanyoles, andorranes i catalanes pressionin Enaire, l’antiga Aena, perquè doni els permisos. Doncs el passat dissabte, un dels quatre vols programats no va poder aterrar a la Seu a causa de la forta tempesta que va afectar l’Alt Urgell. L’avió va ser desviat a l’aeroport d’Algaire i els passatgers van fer en autocar la resta del trajecte fins al Pirineu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT