PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Vuelta que sembla el Tour

Froome ha confirmat la seva presència en una cursa que comptarà amb Purito, Nibali, Landa, Van Garderen, Valverde i un Quintana que aquests dies inspecciona el recorregut andorrà

Per RAFA MORA

El podi del passat Tour de França, amb Froome, Quintana i Valverde, serà a la Vuelta.
El podi del passat Tour de França, amb Froome, Quintana i Valverde, serà a la Vuelta. | EFE
El que està donant el ciclisme a Andorra en aquest estiu de 2015 supera totes les expectatives. Les dues marxes cicloturistes de referència, la Volta als Ports al juliol i la Purito a l’agost, han estat d’un èxit aclaparador, tant per les proves en si mateix com per la continuïtat turística que ha suposat dels milers de participants que, la majoria vinguts de fora del país, han pernoctat tant ells com en molts casos les seves famílies. Però l’aposta grossa encara no ha arribat, i aquesta era la Vuelta a Espanya, que tindrà una jornada de descans (1 de setembre, una etapa completa (2 de setembre) i una sortida del Principat camí de Lleida (3 de setembre).
 
I diem la grossa perquè el cartell de corredors que ja han anunciat la seva presència agafa un color especial. Si ja estava confirmada la presència del resident Joaquim Purito Rodríguez (Katusha), gairebé en dues setmanes s’han tancat les places dels primers espases del Movistar i l’Sky en el passat Tour de França, això és el colombià Nairo Quintana, que aquests dies ha estat inspeccionant l’etapa que es disputarà a Andorra pujant la Gallina, Ordino o Cortals d’Encamp, i el britànic Chris Froome. A més, també de l’equip Movistar està confirmat un Alejandro Valverde que arribarà després de ser tercer al passat Tour, just per darrere de Froome i Quintana, i de la llista de líders, en tenim d’altres noms de superclasses com ara l’holandès Laurens Ten Dam (LottoNL-Jumbo), l’espanyol Samuel Sánchez i el nord-americà Tejay Van Garderen (BMC), el suís Fabian Cancellara (Trek Factory Racing), o els residents de l’Orica, entre ells Meier i Gerrans, que es recupera de les seves lesions pensant en la cursa espanyola, tot i no haver estat confirmat encara pel seu equip. 
 
Però n’hi ha més, perquè l’enrenou pot arribar d’un conjunt que ho ha intentat tot aquest any en Giro i Tour, i no ha assolit més que una segona posició i una tercera en la cursa italiana. És l’Astana, que vindrà amb una bona colla de galls que hauran de conviure-hi: l’italià Fabio Aru, segon al Giro, l’espanyol Mikel Landa, tercer al Giro, i l’italià Vincenzo Nibali, quart al Tour.
 
Tot plegat, una batalla campal que s’espera en la Vuelta i, com no podia ser d’altra manera, en l’etapa andorrana amb cinc ports i final als Cortals d’Encamp. Com per perdre’s-ho... 
PUBLICITAT
PUBLICITAT