PUBLICITAT

ANDORRA LA VELLA

El PS titlla de «catàstrofe» la gestió del comú d’Escaldes

Vendrell, irònicament: «si això fos França, ja hi hauria una revolució»

Per IVÁN ÁLVAREZ

El primer secretari del PS, David Rios, i la consellera de la minoria al Comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell
El primer secretari del PS, David Rios, i la consellera de la minoria al Comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell | ANA/M.T
El Partit Socialdemòcrata va tornar a carregar ahir contra la gestió de l’afer de l’aigua per part del comú d’Escaldes-Engordany i de Capesa. El primer secretari del partit, David Rios, va afirmar que, com a oposició, tenen tot el dret a denunciar el que no funciona i va posar l’accent en el fet que els gestors i especialistes han considerat com a «catàstrofe». 
Rios va defensar la creença que el comú «si té responsabilitats» i va enumerar que «catàstrofe no és el que va passar el 21 de juliol, catàstrofe és que 14.000 persones depenguin d’una sola captació d’aigua que té una única vàlvula mecànica, que la ministra de Salut no s’hagi manifestat, i que no es prenguessin durant anys les mesures pertinents perquè Capesa actualitzés aquesta situació. El que és una catàstrofe és la gestió que ha fet el comú d’Escaldes». El primer secretari socialdemòcrata va demanar que «des del comú tinguin la dignitat de reconèixer que s’han equivocat i que deixin de tenir aquesta actitud bel·ligerant envers als que estem denunciant aquests fets que considerem que són gravíssims». 
Rios també va replicar a Eduard López, president de Capesa i va afirmar que «no estem en una dictadura de república bananera i entenem que l’oposició té dret a dir la seva i si ell fos una persona demòcrata que acceptes la opinió de la resta, estaria agraït».
 
Un director-gerent remunerat/ Per part seva, la consellera de l’oposició al comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell, va insistir en la necessitat que Capesa pugui comptar amb un director-gerent remunerat que faci una planificació de les inversions futures, «perquè no pot ser que la responsabilitat recaigui en un president que treballa de forma altruista», i va instar a la corporació a adquirir més accions de la companyia que el 6% que ostenta en l’actualitat, ja que considera que «Escaldes hauria de ser soci majoritari de Capesa i tenir el 51% de les accions. Cap cònsol dels que han estat en els darrers 20 anys s’ha implicat en el tema de l’aigua». 
Vendrell va assegurar que la idea de construir un nou dipòsit s’arrossega des de fa 20 anys, i que desconeix per què no es va fer abans, més enllà dels problemes administratius  que hi han hagut i amb els propietaris dels terrenys. També, la consellera de la minoria va explicar que Capesa només disposa de pressupost per tirar endavant la primera fase del nou dipòsit i va aportar una solució per poder fer més inversions: augmentar el preu de l’aigua per tal que l’empresa disposi de més diners.
Finament, Vendrell va tirar d’ironia a l’hora de referir-se al paper dels hotelers i va assegurar que «si estiguéssim a França, ja tindriem una revolució. La gent té por a queixar-se i la població hauria de moure’s més», va cloure.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT