PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Connexió de la torre de comunicacions amb Telefónica

L’objectiu final és ser més competitius amb l’empresa i la indústria

Per EL PERIÒDIC

Inici de les obres per a la connexió de la fibra òptica a la Seu d’Urgell.
Inici de les obres per a la connexió de la fibra òptica a la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
El desplegament de la fibra òptica continua a la Seu d’Urgell. Des de l’inici de les obres el passat sis de juliol, la ciutat urgellenca continua amb les tasques per  connectar ara la torre de telecomunicacions del Pla de les Forques amb l’edifici de Telefónica, al carrer Josep de Zulueta,. I segons els operadors, els treballs «avancen a bon ritme». 
 
Aquestes accions de canalització ja s’han dut a terme al carrer Capdevila i continuaran ara al carrer Major, en direcció al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, ubicat a la zona del passeig Joan Brudieu.
Segons ha informat RàdioSeu, l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, ha remarcat que l’objectiu final de les intervencions previstes per aquest any és aconseguir «ser més competitius des del punt de vista empresarial i industrial». 
De la mateixa manera, Batalla ha volgut reiterar els diversos avantatges que l’extensió de la fibra òptica pot tenir i «tindrà» per al municipi, en la que segons l’alcalde urgellenc, es treballa des de fa ja més de 10 anys. I és que «les TIC ofereixen una oportunitat irrenunciable per a la nostra ciutat i el territori, eliminant distàncies i reduint temps», ha incidit. 
 
Una vegada estigui enllestida la connexió amb la seu de Telefónica, començaran les reunions amb la companyia perquè doni compliment al conveni firmat el 2010 en el qual s’acordava minimitzar l’impacte ambiental de l’antena actual, traspassant els serveis fins a la torre del Pla de les Forques. Però «caldrà estipular un calendari sobre el desmuntatge de l’antena i el procés que caldrà seguir», ha volgut aclarir Batalla.
 
El que també prossegueixen encara són les obres que s’estan realitzant al tram de connexió troncal a través de la N-145. Amb aquesta actuació es donarà servei a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra de la Seu (Regió Policial Pirineu Occidental) i a aquells operadors de telecomunicacions que, com CadíTelecom, volen desplegar i donar a la Seu el servei de fibra òptica fins a totes les llars de la ciutat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT