PUBLICITAT

Andorra La Vella

Llancen un gos des de la finestra d’un tercer pis a Andorra la Vella

El ca es troba en observació en un centre veterinari del país

Per EL PERIÒDIC

Un gos de la mateixa raça que el ca llançat pel tercer pis d'Andorra la Vella.
Un gos de la mateixa raça que el ca llançat pel tercer pis d'Andorra la Vella. | EL PERIÒDIC
El silenci de la nit de diumenge a dilluns es va trencar quan cap a les dotze, un gos de la raça rottweiler va ser llançat des d’un tercer pis al carrer Alzinaret, d’Andorra la Vella. L’autor pressumpte dels fets va ser el marit de la propietària de l’animal. Remarcar que el fet va ocórrer mentre la dona no estava a casa. 
 
L’animal va topar amb un arbre abans de caure per complet sobre l’asfalt, fet que va amortir la caiguda, i va evitar una mort directa per aixafament. 
Tot i això, el gos encara es troba en observació en un centre veterinari del país i es tem que no pugui sobreviure degut a les diverses ferides ocasionades per la caiguda. Doncs l’animal pateix lesions serioses: les dues potes davanteres polifracturades, una contusió pulmonar i possibles altres lesions internes que encara s’han d’avaluar. 
 
Després de caure a terra, i malferit, el gos va creuar cap a l’altra banda de la calçada, on després de les trucades dels veïns –incrèduls al que els seus ulls havien presenciat–, una patrulla d’agents de circulació, i posteriorment del cos de Banders, van venir a socórrer l’animal.
 
El cas està sent investigat per la policia i és previst que un advocat del país presenti d’ofici una denúncia contra el presumpte maltractador de l’animal per retirar-los la custòdia als seus propietaris.
Una associació protectora del país està pendent del gos i demana fer-se’n càrrec si sobreviu. Des del centre veterinari que l’estan atenent apunten que el gos té probabilitats de sobreviure. Però les lesions són molt greus i amb molta seguretat se l’haurà d’operar. Queda pendent, però, saber qui es farà càrrec d’aquests costos. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT