PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Augmenten els rescats al Pirineu i Prepirineu en un 35%

Els Bombers han efectuat 156 serveis, 41 més que en el 2014

Per EL PERIÒDIC

Un rescat efectuat pels Bombers de la Generalitat a un escalador ferit.
Un rescat efectuat pels Bombers de la Generalitat a un escalador ferit. | BOMBERS DE LA GENERALITAT
Els rescats al Pirineu i Prepirineu entre el gener i el juliol d’aquest any, han augmentat més d’un 35 per cent respecte al mateix període del 2014. 
 
És època de vacances i molts turistes i ciutadans aprofiten per viure els seus dies de festa sota aventures i jornades d’emoció que si no es controlen, poden acabar en accidents. Doncs en els darrers set mesos, s’ha registrat a la zona del Pirineu un total de 156 serveis dels bombers. Segons informa RàdioSeu, La comarca amb més intervencions ha estat la Val d’Aran, amb 38, nou més que l’any passat. La segueixen el Pallars Jussà (25), on se’n registren 20 més que ara fa un any, i el Pallars Sobirà (21), la Noguera (23), la Cerdanya (17) i l’Alta Ribagorça (15).
 
Pel que fa a l’Alt Urgell, els Bombers de la Generalitat han hagut d’intervenir 13 vegades, una sortida més que el 2014. Les xifres aportades pel diari Segre indiquen que s’han efectuat a la comarca alturgellenca 8 rescats de muntanya, 4 recerques de persones extraviades i 1 rescat a rius, barrancs i llacs.
 
En el balanç global, dues terceres parts de les intervencions són rescats amb persones accidentades (32). Seguits pels serveis de recerca de persones extraviades o desorientades mentre feien una ruta (32), que són els que més s’han incrementat aquest any. Els rescats en rius, barrancs i llacs han estat 13, mentre que en coves i pous només s’ha efectuat una sortida.
 
A més, els Bombers de la Generalitat recomanen extremar les mesures de prevenció i seguir alguns consells bàsics, com informar-se de les condicions meteorològiques i de l’evolució del temps. Cal planificar també l’activitat i tenir en compte la durada, consultant guies i mapes actualitzats del recorregut. Alhora que cal portar l’equip i el material adequat per a l’activitat. I en cas d’accident, s’ha de trucar al 112. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT