PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Laika denuncia l’home que va llançar el gos per la finestra

L’associació vol la sanció màxima que podria ser de 12.000 euros

Per ESTEFANIA GRACIA

Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella.
Seu de la Justícia situada a Andorra la Vella. | TONY LARA
L’associació Protectora dels Animals de Companyia, Laika, ha posat aquest matí una denúncia contra l’home que presumptament va llançar el gos rottweiler per la finestra del seu habitatge. Des de l’associació, es vol demanar «la sanció màxima», que en aquest cas, seria d’uns 12.000 euros. 
 
I és que per ara, el codi penal d’Andorra, no contempla una pena de presó per maltractaments als animals, sinó que tan sols es poden posar sancions de fins a la quantitat esmentada als qui atemptin contra la salut i vida d’aquests. A més, Laika remarca que en la denuncia «explicarem els fets» i llavors serà la justícia qui haurà de decidir la resolució, però «considerem que se li ha d’imposar com a mínim la sanció més alta que estipula la llei». Ja que l’autor ha impartit un «maltractament molt greu contra el gos amb la intenció de matar-lo». De la mateixa manera, l’associació demana en la denúncia que el gos passi a mans d’una protectora i que les autoritats «no deixin apropar la propietària a l’animal». Tot i que aquest darrer fet, «l’haurà d’estipular el Govern a través de la Policia amb una ordre d’allunyament». 
 
Estat del gos / Per ara, el rottweiler segueix ingressat en una clínica veterinària del país, i segons informa una ciutadana que l’ha pogut veure, «el gos és super bo i solament feia que donar-me petons». Per ara, però, els veterinaris encara no poden operar l’animal, ja que s’ha de recuperar de les lesions i un cop estigui estable, procediran a operar-lo de les dues potes que té trencades. 
A més, segons ha comentat la ciutadana, és possible que la clínica veterinària realitzi les operacions sense cap cost, «amb la condició de que el gos no torni amb aquella gent». De moment, però, la propietària té prohibit apropar-se a la clínica on es troba el rottweiler. Doncs ahir, la dona va voler veure l’animal i «va muntar un xou» a la mateixa clínica, segons ha informat Laika. Davant d’aquest fet, es va avisar a la Policia i els agents van acompanyar la propietària a fora indicant-li que no es podia tornar a apropar a l’establiment.
 
Firmes per canviar el codi penal / Fa ja quatre setmanes que la plataforma ‘Andorra gats i gossos’ va llançar una petició de signatures per sol·licitar al Govern que el maltractament i abandonament animal estigui inclòs al codi penal.
Fins ara, ja s’han aconseguit un total de 2.793 firmes per suportar aquesta moció. Per signar la petició, es pot entrar a la pàgina www.change.org i buscar la demanda. O es pot anar al facebook de la plataforma i altres associacions proanimals, on es pot accedir a la petició a través d’algunes comparticions o publicacions que estan al mateix mur. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT