PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Federació proposa Guri com a representant als Mundials d'atletisme

Cap corredor andorrà té mínima i la triplista anirà a Beijing per invitació si la IAAF dóna el vistiplau

Per Iván Moure

Clàudia Guri es disposa a fer un salt en la prova d’altura, en la final del Campionat d’Espanya que es va disputar la setmana passada a Castelló.
Clàudia Guri es disposa a fer un salt en la prova d’altura, en la final del Campionat d’Espanya que es va disputar la setmana passada a Castelló. | José Luís Martínez
Andorra tindrà un representant en els Campionats del Món d’atletisme que es disputaran a la ciutat xinesa de Beijing del 22 al 30 d’agost vinents. No hi ha cap corredor tricolor que hagi assolir les exigents mínimes de participació –ho aconsegueixen habitualment entre 50 i 60 països dels prop de 200 que hi participen– però amb tot, la Federació Internacional (IAAF) sempre posa a disposició una invitació gratuïta, segons dicta el seu reglament.
 
Aquest pot ser tant masculí com femení, però és la IAAF qui ha de donar l’últim vistiplau, ja que hi ha una sèrie de condicionants abans de donar-les, ja que segons quines proves no es pot concedir cap wild-card per diferents motius: les places ja estan complertes, d’altres que van per rànquing, o per la marca de l’atleta.
La Federació Andorrana d’Atletisme ha tingut clar quina era la via per escollir el representant tricolor: hi ha un reglament que tots els atletes de les diferents disciplines poden veure i que defineix el rànquing nacional. I la número u és la saltadora del CE Sant Julià Clàudia Guri, recent finalista a l’Espanyol absolut en dues de les seves tres proves i, molt important alhora de mesurar els criteris, va ser única atleta del Principat capaç de poder-se classificar per a aquests campionats. Ella és la proposada.
 
Els resultats l’avalen. En aquella cita, l’andorrana va ser finalista a les dues proves: en salt d’altura sortia amb la onzena millor marca (1,74 metres) i va acabar la sisena amb un salt d’1,71m i en triple va finalitzar la setena amb una marca de 12,09 i es va quedar a prop del rècord d’Andorra promesa que ella mateixa havia batut una setmana abans a Castres amb 12,16m (a 0,05m de l’absolut, en mans de Montse Pujol).
 
La idea és que Guri participi en salt de llargada, que es durà a terme el pròxim dijous 27 d’agost a les 4.00 hores de la matinada d’Andorra al famós estadi Bird Nest però cal que abans, la IAAF considerin prou bona la seva marca com per estar en la cita mundialista.
 
MARTÍNEZ NO VIATJARÀ 

Durant els Campionats del Món, es celebrarà en el mateix lloc el congrés anual de la IAAF, que aquest any tindrà una enorme importància donat que hi haurà eleccions a la president i a tot el Consell Directiu, que, cal tenir en compte, no és el màxim mandatari qui escull al seu equip, sinó que tots ells són elegits. 
Tenir un representant en el congrés, que com en el cas dels atletes les despeses les cobreix al 100% la IAAF, és de màxima importància per tal de poder tenir ajuts econòmics i invitacions pels diferents campionats internacionals. El President de la FAA, Víctor Martínez, no podrà viatjar-hi per motius personals, però enviarà un representant que serà també l’oficial acompanyant de Guri al campionat.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT