PUBLICITAT

La Massana

El salt de l'espectacle

Cédric Gracia enceta el ‘CG’s Show’, que porta el seu nom i que espera ser l’atracció de la prova reina, el descens: «No hi ha res igual al món», afirma

Per Iván Moure

Cédric Gracia vola en el test d'ahir per comprobar que el salt principal de la zona CG's Show està apta per als Mundials.
Cédric Gracia vola en el test d'ahir per comprobar que el salt principal de la zona CG's Show està apta per als Mundials. | CECILIA BELLOMO / VALLNORD
Queda menys de tres setmanes perquè es doni el tret de sortida als Campionats del Món 2015 de BTT que es disputaran a la Massana del 31 d’agost al 6 de setembre i pràcticament està tot a punt. Ahir hi havia un important test a superar i es va fer amb nota. Es tracta del CG’s Show, un salt que dóna nom al seu creador, Cédric Gracia i a l’espectacle que s’espera d’aquest obstacle en la prova reina, el descens, l’única de les quatre que encara no s’ha obert per a la seva pràctica. A dalt, a Pal, qualsevol biker pot fer els circuits de cross country i Eliminator que acolliran els mundials. El descens, no. És la joia de la corona.
 
La CG’s Show es troba superat el cap a la meitat del circuit que comença a Pal i acaba al centre del poble de la Massana i serà, amb tota seguretat, el punt calent de la prova.  És un triple salt, únic en el món, que el pilot resident descriu de la següent manera: «Arribes a la zona de bosc, hi ha tres revolts i superat l’últim, a uns 50 o 55 quilòmetres per hora, t’arriba la primera rampa. Les tres són seguides. Això farà vibrar al públic», assegura. 
 
14, 10 I 9 METRES D’ALTURA

El primer salt és de 14 metres d’altura, el segon 10 i el tercer 9. Gracia, però creu que a una velocitat alta es pot fer un salt únic. El test, un èxit total, consistia en veure que tot estava al seu lloc, per això acompanyava al biker francès –que ha dissenyat tot el circuit– el responsable del Vallnord Bike Park La Massana, Javi Belmonte, qui s’ha encarregat de plasmar tot el que s’havia dissenyat sobre el paper. «Està perfecte. Era complicat perquè s’ha hagut de retirar arbres i adequar la zona però Javi ha fet una feina magnífica. Crec que serà la gran atracció dels Mundials» fins el punt de catalogar-la com única en el món. Ho diu un Gracia que ha disputat diverses vegades la Copa del Món i que coneix els circuits més prestigiosos de cada continent. «La UCI al·lucinarà... Des d’allà dalt es veu tota Andorra. La postal és impressionant i s’ha buscat ubicació per al públic així que... Donarà que parlar molt. Serà la gran sensació».
 
NOMÉS MONT-SAINTE-ANNE S’ASSEMBLA

Gracia només és capaç de comparar el circuit de descens dels Mundials de la Massana amb el de Mont-Sainte-Anne, al Quebec (Canadà), que porta 24 anys en els calendaris internacionals de més prestigi. Sobretot en temps. «El més normal és trobar-te recorreguts que es fan ràpid i no tenen gaire dificultat», introdueix Gracia. Però el que tenim a Vallnord és perfecte. Nosaltres tenim la muntanya perfecta, el que tothom somia, i l’hem sabuda aprofitar per aquests Mundials», s’enorgulleix abans de justificar-se: «Són cinc minuts i trobes de tot: zones per pedalar, resines, roques, contraperalts, salts, revolts...». 
Una de les gràcies del circuit és que té moltes opcions. «És difícil trobar una línia perquè n’hi han diverses». No es fa monòton i això el públic ho agraeix: «Seran 5 minuts duríssims per als bikers, però és el que la gent vol». Paraula de CG.

L'ARRIBADA DEL DESCENS, L'ALTRA GRAN ATRACCIÓ

Hi ha cinc zones al circuit de descens dels Mundials que estan marcades com a punts d’espectacle per a les televisions. La primera és la CG’s Show, després hi ha un tram de ziga-zagues coneguda com Snake, la tercera és el pont, Monkey Bridge, la quarta el mur, The Wall, i per acabar hi ha The Glory Jump, l’altra delicatessen de la prova reina.
 
Es tracta d’un salt doble, diferent al que s’havia fet fa dos anys per a la famosa Copa del Món que va rebre 35.000 visitants. Aquell dia, a la zona del Prat del Colat de la Massana, on hi ha l’arribada, no s’hi podia entrar. També es recorda la manera de volar amb què acabaven els bikers, per a goig de tothom i amb un altre detall, el de les pantalles gegants, que potenciaven l’espectacle. Però allò es va quedar petit. El que espera aquest any ho supera amb escreix: «Hi ha dos salts nous. El penúltim és natural, més suau. Just per obrir boca abans de l’últim, el que posa punt i final al recorregut. És d’entre 18 i 20 metres. Els millors corredors ens podran deixar bocabadats», garanteix Cédric Gracia.
 
LES GRADERIES, GAIREBÉ A PUNT
 
En tota aquella explanada també s’està treballant intensament perquè estigui a punt per a l’últim dia d’agost i, de fet, també per als Mundials Màsters, que es fan una setmana abans. Tot el moviment de terres està pràcticament acabat com també les graderies, amb capacitat per a 1.200 espectadors. H

PUBLICITAT
PUBLICITAT