PUBLICITAT

Ordino

El Centre de Tecnificació d'Ordino, nova llar de l’esport

El Casal torna a canvia de seu després d’un any a les Escoles Velles d’Ordino

Per Iván Moure

Una imatge de la noza zona del Centre de Tecnificació d'Ordino, on estarà el Casal del'Esport.
Una imatge de la noza zona del Centre de Tecnificació d'Ordino, on estarà el Casal del'Esport. | EL PERIÒDIC
El nou edifici que s’ha construït en un dels laterals del camp de futbol del Centre de Tecnificació d’Ordino (CTO) es convertirà pròximament en el nou Casal de l’Esport, que acollirà a nombroses entitats esportives del Principat. Les Escoles Velles de la mateixa localitat, doncs, deixarà de ser casa seva en un màxim d’un mes, després de ser-ho des de l’estiu de l’any passat. Aquest impàs ja se sabia que era provisional i va venir motivat perquè el Casal no podia estar al Poliesportiu, que passava a tenir el BC Andorra com a inquil·lí principal i que necessitava una reforma a les graderies per adequar-la a les exigències de l’ACB. Amb aquest pas endavant, el CTO comença a adquirir l’aroma que es pretenia: un centre neuràlgic de l’esport. On hi hagi un camp de futbol adaptable, la pista d’atletisme, el Casal, un gimnàs i d’altres sales també adaptades per a la pràctica d’esports d’interior com ara les arts marcials.
 
Són 19 les entitats esportives que ocuparan el nou espai del Centre de Tecnificació. Dotze són fixes i tenen despatx propi: ciclisme, atletisme, judo, gimnàstica, muntanyisme, natació, patinatge, petanca, Special Olímpics, tennis i vòlei. I set més són esporàdiques, no van amb tanta assiduïtat i tenen espais a compartir: escacs, handbol, hípica, karate, taekwondo, vela i wusu-kungfu. D’altres com el motociclisme, tir, bàsquet, canoa i caiac o rugbi ja no van voler canviar-se d’Andorra la Vella a Ordino.
 
Les Federacions de Judo, Atletisme, Vòlei, Tennis o Muntanyisme ja han començat a passar caixes d’un lloc a l’altre, separats per no més de mig quilòmetre tot i que estan en punts oposats a la vil·la d’Ordino. La resta ja aniran fent. Tenen almenys fins a finals de mes per fer-ho i segons expliquen els treballadors del CTO, «molts d’ells estan de vacances». 
 
En el nou edifici, just a sota del Casal, hi ha una recta d’uns 130 metres de llargada i uns 12 d’amplada que servirà com la nova pista d’atletisme coberta, quan estan a punt de complir-se deu anys de la demolició de la de Caldea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT