PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

El veïnat d’Aixirivall recuperarà avui l’aigua potable

la captació original ha quedat molt afectada ja que la llera del riu s’ha modificat

Per E. J. M.

El riu d’Auvinyà al seu pas per Sant Julià, ahir.
El riu d’Auvinyà al seu pas per Sant Julià, ahir. | E. J. M.
La tempesta del 21 de juliol encara porta cua. El poble d’Aixirivall ha de recuperar avui el subministrament d’aigua potable després que durant les últimes 72 hores s’hagi estat reomplint el dipòsit que abasta els veïns amb aigua d’una font pròxima a la captació de la Peguera.

Els tècnics del Comú de Sant Julià de Lòria van explicar dimarts que la captació original ha quedat molt afectada ja que la llera del riu s’ha modificat i cada cop que plou de manera abundant es cobreix l’abastiment d’aigua. Aquesta aigua no es apta per al consum humà perquè baixa carregada de sediments i la terbolesa gairebé triplica el llindar que estableix l’Organització Mundial de la Salut.

Aixirivall i els voltants no s’han quedat en cap moment sense subministrament d’aigua corrent a les llars, però només era apta per a higiene i rentar plats i roba, no per ingerir. Finalment, després de 25 dies sense aigua potable, els residents de la zona podran tornar a beure’n, però només quan rebin l’avís oficial.

La tempesta de finals de juliol no només va provocar el desbordament del riu d’Aixirivall sinó que el riu d’Auvinyà també va sortir de la seva llera tot i que no va provocar afectacions tan greus com les que van ocórrer al centre de Sant Julià. Amb tot, l’entorn del riu d’Auvinyà, al seu pas per Sant Julià, a l’entrada del poble, està sent arranjat.

L’altra zona que va resultar danyada per la tempesta va ser la de Claror, on una esllavissada va afectar el riu Madriu i va negar la captació d’aigua que subministra la parròquia d’Escaldes-Engordany. L’aigua estava massa tèrbola per consumir-la i, finalment, s’ha construït una presa provisional per evitar més afectacions.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT