PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Pirineu preveu una ocupació major al 90% per als propers dies

S’espera que els hotels, cases de turisme i càmpings pengin el cartell de complet

Per EL PERIÒDIC

Ràfting al Parc del Segre, una activitat que aporta molts turistes a la Seu d’Urgell.
Ràfting al Parc del Segre, una activitat que aporta molts turistes a la Seu d’Urgell. | RÀDIOSEU
Per aquest cap de setmana de la Mare de Déu d’Agost, s’espera que els establiments turístics del Pirineu arribin a una ocupació mitjana superior al 90%, segons ha informat el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Doncs l’alt nivell de reserves es repeteix tant en hotels com en les cases de turisme rural i en els càmpings, alguns dels quals, segurament arribaran a penjar el cartell de complet.
 
Des del Patronat, es confia que durant l’estiu es podrien superar a la demarcació de Lleida els 550.000 visitants previstos inicialment. Aquesta dada serà possible si durant els pròxims dies i al mes de setembre, es manté la calor i el bon temps, que ha contribuït a l’arribada de visitants.
 
D’altra banda, el nou director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que la bona ocupació es reflecteix en tots els sectors. «Normalment molts càmpings no precisen de reserva i ara estan recomanant als turístiques que les facin perquè sinó no trobaran places», especifica. Les empreses d’esports d’aventura també esperen una demanada a l’entorn del 90% per aquest cap de setmana.
 
Tot i això, el director del Patronat de Turisme ha lamentat que el dia 15 s’escaigui en cap de setmana, ja que «si hagués estat en divendres o dilluns o, encara millor, en dijous o dimarts, hagués estat perfecte» perquè implicaria estades més llargues dels visitants. De la mateixa manera, Alegre considera també important l’oferta lúdica i cultural que ofereixen aquest cap de setmana el conjunt de les comarques pirinenques, amb un bon nombre de festes majors i moltes altres propostes.
 
Alerta de Pluges / Des de dijous, Protecció Civil de la Generalitat, va activar l’Alerta del Pla de prevenció INUNCAT, i va demanar màxima precaució per les pluges intenses previstes per aquests dies. Tot i que sembla que els ruixats més forts ja han passat. 
 
En front d’aquesta previsió, per avui encara es contempla que cap al nord del Pirineu es produeixin tempestes intenses, posant especial atenció al nord-est de la zona, en indrets comarcals com el Ripollès o Berga i els voltants. Tot i això, de cara a diumenge, s’espera que el temps s’apaivagui, doncs durant el matí d’aquest, el Servei de Meteorologia de Catalunya preveu que fugin els núvols i surti el sol, fent així que augmentin una mica les temperatures. I deixant que els turistes i ciutadans puguin gaudir una mica del cap de setmana. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT