PUBLICITAT

Andorra la Vella

El TSJ desestima el recurs presentat per Laplana

El gestor de BPA portarà l’al·legació al Tribunal Constitucional

Per El Periòdic

Passadissos de la Seu de la Justícia andorrana.
Passadissos de la Seu de la Justícia andorrana. | Tony Lara
El Tribunal Superior de la Justícia (TSJ) va dictar ahir la sentència amb què denegava el recurs presentat per un directiu de Banca Privada d’Andorra (BPA), Pablo Laplana, amb què denunciava la violació dels seus drets fonamentals en el marc de la investigació del ‘cas BPA’. 
 
Vista la decisió del TSJ, el gestor portarà l’al·legació al Tribunal Constitucional per tal que es reconegui la vulneració dels drets bàsics que, segons defensa, li van ser vulnerats en veure bloquejats tots els seus comptes bancaris i ingressos mensuals per ordre del batlle instructor del denominat ‘cas BPA’, en què Laplana es troba sent investigat per un presumpte delicte de blanqueig de capitals.
 
El gestor portarà l’afer al Tribunal Constitucional per demanar l’empara davant la vulneració de la seva integritat moral, ja denunciada davant la sala del penal del Tribunal Superior, que finalment va decidir no considerar la denúncia. Durant la compareixença, el directiu de BPA investigat en el marc de la causa derivada de la comunicació del FinCEN denunciava «l’abús» que va suposar el bloqueig a l’accés dels seus comptes, acció que el va portar a viure en la precarietat. Laplana lamenta no haver pogut desenvolupar la seva activitat quotidiana per causa de la decisió del batlle; el gestor de l’entitat va passar mesos sense poder pagar el lloguer ni la pensió de la seva filla, per exemple, drets que vol que li siguin reconeguts. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT