PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La peça que faltava al MoraBanc

Shawn Jones, una de les sensacions de la darrera D-League de l’NBA, tanca la plantilla 2015-2016

Per Iván Moure

Shawn Jones, amb el dorsal 12, un un partit amb els Miami Heat, on va estar un parell de mesos a principis de la temporada 2014-2015.
Shawn Jones, amb el dorsal 12, un un partit amb els Miami Heat, on va estar un parell de mesos a principis de la temporada 2014-2015. | Twitter
La peça que li faltava al BC MoraBanc Andorra, un pivot, ja s’ha aconseguit. Joan Peñarroya ja pot dir que té la plantilla 2015-2016 tancada, després que ahir el club anunciés el fitxatge per una temporada d’un jove desconegut a Europa, Shawn Jones, que va ser una de les sensacions de la darrera D-League, la lliga de desenvolupament de l’NBA.
 
Nascut a Miami el 25 de març del 1992, aquest ala-pivot format a la Universitat de Tennessee, Jones va començar a enlairar-se en el món del bàsquet fa dues temporades quan complia la quartas temporada a la Lliga Universitària dels Estats Units, amb 14,1 punts i 8,5 rebots de mitja que el van convertir en el jugador de l’any de la Conference USA Men’s Basketball. Seguint amb la línia ascendent, prové d’un curs 2014-2015 en el qual va fitxar pel Sioux Falls Skyforce de la D-League en la qual ha fet unes mitjanes de més de 25 minuts per partit, 13,1 punts i 8,8 rebots en 49 enfrontaments. 
 
Uns bons números que han cridat l’atenció de Francesc Solana, en la recerca de la peça que faltava per completar el joc interior i, en principi, el vestidor que viurà a partir de l’octubre el segon any en el retorn a la Lliga Endesa. «Es tracta d’un pivot esquerrà que pot jugar de quatre o de cinc, atlètic, amb molt bona capacitat per al pick and roll, bona mà i bon joc col·lectiu. És un jugador jove que pensem que ens pot ajudar molt», el va definir el director general del MoraBanc.
 
BREU EXPERIÈNCIA AMB MIAMI HEAT

Abans de marxar als Sioux Falls, Shawn Jones va jugar cinc partits de la lliga NBA d’estiu de Las Vegas amb Los Ángeles Clippers, 5 punts, 5.2 rebots i 14.4 minuts de joc de mitja. Per això Miami Heat, que havia jugat les quatre últimes finals de l’NBA –de les quals va conquerir dos anells– el va fitxar. No va cuallar i en dos mesos ja estava jugant amb els Sioux Falls.
 
Jones, de 23 anys, 203 centímetres d’altura i 107 quilos de múscul, aterra a Andorra tot just després d’haver participat en la lliga NBA d’aquest estiu amb els Washington Wizards, on Solana el va poder veure en acció en quatre partits que el van convèncer per fer-li una oferta. «Hem buscat un jugador que donés principalment energia. Jones té una facilitat innata per anar al rebot, una gran envergadura... És d’aquells jugadors que agraden a la gent, sempre lluitant. Passarem un periode d’adaptació amb ell perquè és la seva primera experiència fora dels Estats Units però ja tenim els quatre perfils de pivots que volíem i estem molt contents per la seva incorporació».
 
Així doncs, el MoraBanc 2015-2016 comptarà amb Víctor Sada i Schreiner com a directors d’orquestra; Sergi Pino, Stojanovski, Betinho i Navarro en la línia exterior i Clarck, Sermadini, Jones i Bogdanovic en la zona interior. Deu jugadors. Amb tot, Solana continua atent al mercat. Mai se sap.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT