PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra durà vuit corredors als Mundials de la IAAF 2015

La gran cita es disputarà a Gal·les el 19 i 20 del setembre vinent

Per El Periòdic

Víctor Martínez i Carles Gómez (de la imatge), als Mundials del 2014.
Víctor Martínez i Carles Gómez (de la imatge), als Mundials del 2014. | EL PERIÒDIC
El 19 i 20 del pròxim mes de setembre es disputarà a Gal·les la segona edició del Campionat del Món de curses de muntanya de la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF). L’any passat, Andorra no va fallar en una competició que s’estrenava a Cassette di Massa, Itàlia, on els representants tricolors van acabar la 19a de 23 països participants.
 
Per a aquest 2015 l’objectiu serà millorar el resultat del debut. Motius no li en falten, ja que hi durà un equip més complert. L’any passat tan sols es va dur un equip masculí absolut, format per cinc corredors. Per a aquest 2015 hi ha David Francome (CA Vic), Jordi Royo, Manel Fernandes-Pita i Joan Turné (CAVA), i Pep Sansa (CE Sant Julià), a més de la seva companya de club Sònia Malki en absolut femení. També hi ha dos seleccionats júniors, que són Arnau Soldevila (independent) i Nico Breil (escola de la Federació Andorrana d’Atletisme). 
 
Tots ells han estat seleccionats en ser els únics que han assolit els criteris del reglament de la federació, consistents en disputar el Nacional de cros, el trail del passat 8 d’agost, dues curses d’un calendari proposat de curses internacionals i tenir la mínima en 10 km en 37 minuts en absolut masculí, 22,30 en femení, i 17,30 en júnior masculí o 13,15 en femení. «Només aquests vuit han complert amb tot el que es demanava per tant no ha calgut fer una selecció», va explicar Abraham Férriz, director tècnic de la FAA. 
 
Les curses dels Mundials poden consistir en una travessa amb pujades i baixades o en una ascensió vertical; en el cas de l’edició del 2015 serà una travessa, amb un circuit circular de 4,2 quilòmetres i un desnivell de 235 metres al qual els júniors i les dones hauran de fer dues voltes (8,9 km) i els sèniors tres (13 km).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT