PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Domènec Montané inaugurarà l’Andorra Land Art amb un grafit

L’ordinenc estudia Arts Plàstiques a la Universitat Jean Jaurès

Per EL PERIÒDIC

Un exemple del treball de Montané de grafit amb plantilla.
Un exemple del treball de Montané de grafit amb plantilla. | ANDORRA LAND ART
El jove ordinenc Domènec Montané, de 19 anys, estudiant d’Arts Plàstiques a la Universitat de Tolosa Jean Jaurès, oferirà una performance especial durant la inauguració de la primera Biennal Andorra Land Art, el 10 de setembre. Montané és especialista en la tècnica del grafit amb plantilla, que permet construir un rostre a través d’una llarga etapa de retall. La col·laboració amb Land Art consistirà en pintar un retrat mitjançant la tècnica del grafit en plantilla a la paret lateral d’un dels contenidors del Punt d’Informació de la Biennal.
 
Montané ha guanyat dues vegades el Premi Talentejant que organitza el Comú d’Escaldes-Engordany, el 2012 en la categoria de curtmetratges i el 2013 en la categoria de pintura. Actualment estudia a la Universitat Jean Jaurès, on va entrar l’any passat després de superar el concurs de prova. «Fer un retrat no és només dibuixar o pintar una cara», ha argumentat Montané, «també és transmetre una història, entrar dins l’intimitat del subjecte representat i fer-la visible. Això és el que més m’interessa quan reprodueixo un retrat o una mirada». 
 
La seva participació demostra l’aposta d’Andorra Land Art pels joves artistes andorrans, que podran compartir cartell amb artistes consagrats d’arreu del món. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT