PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Unzué: «La duresa orogràfica, al nord d’Espanya i al Principat»

El gerent general de Movistar és conscient d’on es decidirà el títol en la Vuelta a Espanya 2015

Per El Periòdic

Purito, ahir en plena competició al Critèrium de Quillan.
Purito, ahir en plena competició al Critèrium de Quillan. | Twitter
Nairo Quintana i Alejandro Valverde, ocupants del segon i el tercer lloc del podi en el Tour de França 2015, seran els líders del Movistar Team en la 70a edició de la Vuelta a Espanya que es disputarà des de dissabte fins el pròxim 13 de setembre i que tindrà una etapa íntegra al Principat. Així ho va confirmar ahir Eusebio Unzué, qui va fer pública la llista dels nou inscrits de l’equip espanyol. 
 
El gerent general també va parlar de què pot deparar la gran cursa espanyola, sense oblidar-se, obviament, d’Andorra, que tindrà l’etapa reina, la 11a de 21, el 2 de setembre. «Es tracta d’una Vuelta exageradament novedosa en els seus finals en alt. La duresa orogràfica està concentrada al nord d’Espanya i a Andorra. L’altra duresa, l’atmosfèrica, segur que farà que la gent arribi castigada a Múrcia, el Llevant i el primer dia de descans, quan es començarà a dedicir tot».
Sobre la competència pel triomf, Unzué va fer una repassada del cartell en la qual hi ha diversos candidats: «La consistència de Froome, la regularitat de Nibali, la brillantor de Purito, la solidesa de Nairo i Fabio Aru... Després de l’enorme temporada que ha fet Valverde, tot allò extra que arribi serà benvingut. Amb Landa i alguna sorpresa més, com sempre en la Vuleta, el nivell serà formidable».
 
Amb tot, tampoc no veu favorits: «Tots arriben en condicions similars», va dir en referència a la proximitat en el calendari de la cursa espanyola i el Tour. «Per a alguns serà més difícil perquè hi ha un temps de recuperació més curt... Excepte la generació galàctica de Landa, Aru i Nairo, que tenen prou maduresa com per afrontar una segona cursa gran tan seguida».

PURITO S'ADJUDICA EL CRITÈRIUM DE QUILLAN

Purito Rodríguez, que va aconseguir dues victòries d’etapa al Tour de Frana, s’està preparant per arribar a la Vuelta 2015 en la millor forma possible i ahir, en el marc d’aquesta preparació, va ser a la línia de sortida del Criterium de Quillan, a França, on va ser també el primer en creuar la línia de meta en l’esprint per davant d’Alexandre Geniez (FDJ). «Guanyar aquesta carrera tan dura és una bona cosa, a més d’una excel·lent test de cara a la Vuelta», va dir el resident.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT