PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Tractament fitosanitari per controlar la plaga del tigre plataner

L’insecte ha proliferat a causa de les altes temperatures

Per EL PERIÒDIC

Passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell.
Passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. | EL PERIÒDIC
Després de les diverses queixes dels ciutadans i comerciants de la zona del passeig Joan Brudieu de la Seu d’Urgell, el Servei de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de la ciutat ha decidit dur a terme un tractament fitosanitari en els arbres del passeig, amb l’objectiu de fumigar i controlar la plaga del tigre del plataner que fa unes setmanes inunda els arbres i causa molèsties als veïns. El tractament s’aplicarà el divendres 21 d’agost, de les 2 a les 4 de la matinada, per intentar així molestar el menys possible als habitants de la zona.
 
Segons ha informat el Servei de Parcs i Jardins, el producte que s’utilitzarà per reduir la població de Corythucha ciliata –el causant de la plaga– serà un insecticida de baixa toxicitat i escassa afectació per a les persones. A més, per tal d’afavorir la correcta realització dels treballs es restringirà l’estacionament als laterals del passeig Joan Brudieu.
 
El cap del Servei de Parcs i Jardins, Carles Martin, ha especificat que s’ha optat per fer una fumigació a la zona perquè aquest insecte ha proliferat a causa de les altes temperatures de les últimes setmanes. En aquest sentit, Martin explica que se segueix de prop l’evolució de la plaga, que es va detectar per primer cop a la ciutat l’any 89, però s’intenta reduir al màxim la utilització de productes químics, segons ha informat RàdioSeu.
 
El tigre del plataner prové dels Estats Units i no té depredador natural a Europa, fet que en dificulta encara més l’extinció. Tot i que s’hi porta convivint des de fa molt temps, aquest estiu la seva presència ha provocat les queixes de veïns i establiments del passeig urgellenc, molt concorregut. Doncs l’insecte genera molèsties als ciutadans ja que cau a la via pública, al mobiliari urbà i a les terrasses, però no pica.
 
D’aquesta manera, els més afectats han estat els establiments i terrasses que es poden trobar al passeig, i és que molts dels clients que es disposaven a gaudir del bon temps en les terrasses, es queixaven de la impossibilitat de passar una bona estona sense que algun dels insectes que han infectat la zona els caigués al damunt. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT