PUBLICITAT

Andorra la Vella

El Govern revoca l’oficialitat del màster d’odontologia de la UdV

La decisió afecta sis dels estudiants que varen cursar aquesta modalitat universitària/ Els interessats hauran de fer un trasllat del seu expedient a altres centres per seguir el curs

Per El Periòdic

Porta d'accés a la Universitat de Les Valls
Porta d'accés a la Universitat de Les Valls | Tony Lara
El Govern va comunicar ahir la determinació del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior de revocar l’oficialitat del pla d’estudis del màster en odontologia de la Universitat de les Valls. La decisió, que afecta a sis persones que es veuran obligades a traslladar els seus expedients a centres d’ensenyament exteriors, es regeix pel desconeixement, per part de l’Executiu, de la ubicació on la universitat desenvolupa la seva activitat.
 
Segons exposa el comunicat oficial de premsa, la revocació s’aprova atès que la Universitat va anunciar que abandonava les dependències  on desenvolupava la seva activitat acadèmica i que no ha informat de la seva nova ubicació per al proper curs. El titular de la cartera d’Educació, Eric Jover, va aclarir, en unes declaracions a l’Agència de Notícies, que «la revisió de les instal·lacions sempre és molt important, però en el cas d’un màster com el d’odontologia, on les pràctiques aglutinen bona part del pla d’estudis, encara ho és més».
 
Fins fa unes setmanes, la Universitat desenvolupava les seves activitats en un edifici de l’avinguda Meritxell inaugurat fa únicament dos anys, però els propietaris van empènyer el desallotjament de l’edifici perquè les empreses constructores  que es van encarregar de la reforma hi mantenien un deute. Vist això i segons s’informa des del Govern, el ministeri no pot garantir que el desenvolupament del pla d’estudis de la Universitat de les Valls compleixi els mínims de qualitat per assolir les matèries teòriques i pràctiques que requereix el títol i que es preveu en els estàndards de qualitat de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior. L’any lectiu que s’iniciarà el proper mes de setembre s’havia d’impartir fins al quart curs de la modalitat. 
 
Sis afectats per la decisió/ Mitja dotzena de persones s’han vist afectades per la decisió del Govern de treure al títol que es trobaven cursant el seu caràcter oficial, motiu pel que s’han vist abocades a canviar de centre universitari per tal de donar continuïtat als seus estudis especialitzats en les dents.
 
El comunicat assegura que el ministeri es troba en contacte amb els alumnes per tal de comprovar que hagin pogut traslladar els seus expedients a altres centres universitaris i els va oferir acompanyament en la realització dels tràmits necessaris per a fer el canvi d’universitat. Jover va assegurar que «bona part dels estudiants ja tenen encarrilat el seu trasllat d’expedient acadèmic cap a la Universitat Internacional de Catalunya». La mateixa Universitat de les Valls havia comunicat als estudiants l’anul·lació de l’oficialitat dels estudis en odontologia arrel de la falta d’unes instal·lacions on poder realitzar les pràctiques escaients en l’àmbit.
 
La Universitat no va respondre a la petició del Govern de ser informats sobre la nova ubicació de les seves aules de cara al proper curs. Jover lamentava que «el ministeri no pot esperar més i per responsabilitat va haver de revocar aquests estudis», ja que la informació de la UdV «no garanteix que es pugui arribar als mínims establerts per impartir una educació del nivell requerit», va assegurar a l’ANA. Sobre el suport cap als sis estudiants el ministre afirmava que «durant els pròxims dies estarem molt pendents de la situació per garantir que tots els trasllats d’expedient segueixen per bon camí» i tot i que cap estudiant va manifestar dificultats per gestionar el seu trasllat d’expedient «des del ministeri es farà l’acompanyament que faci falta per solucionar complicacions».

Els deutes del centre/ La Universitat no només té deutes econòmics amb les empreses que van tirar endavant les obres de l’edifici on es feia l’activitat a Andorra la Vella, sinó que també van rebre un crèdit extraordinari del Govern per un valor de 250.000 euros per poder iniciar el projecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT