PUBLICITAT

SANT JULIÀ DE LÒRIA

‘Mrs. Brownie’, espectacle de música amb titelles

Teatre Nu i l’actriu Laura Guiteras interpreten l’obra

Per EL PERIÒDIC

El titella Mrs. Brownie, una diva de la música negra a les acaballes.
El titella Mrs. Brownie, una diva de la música negra a les acaballes. | EL PERIÒDIC
Mrs. Brownie és una diva de la música negra americana que es troba al final de la seva vida. Acompanyada del seu únic amic, un entranyable pianista, i d’una jove cuidadora, Mrs. Brownie viurà els seus darrers dies entre el record i la nostàlgia que li encomanen les cançons que la van portar a l’èxit més espectacular. L’espectacle musical es representa aquesta nit, a partir de les deu, a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria, dins dels Vespres d’estiu lauredians.

Mrs Brownie és una proposta de Teatre Nu i la cantant i actriu Laura Guiteras, que han sumat esforços. A l’obra, el llenguatge actoral, la manipulació d’objectes i la cançó es combinen a través dels tres personatges protagonistes: Mrs. Brownie, un titella de mida humana, una infermera (Laura Guiteras) i un vell pianista (Abel Boquera). A mig camí entre la vida i la mort, passant constantment del somni a la realitat, Mrs. Brownie mira amb tendresa i humor la humanitat d’algú que, després de ser considerat un mite, ha d’afrontar el seu final com qualsevol altra persona.

El projecte inicial va ser idea de Guiteras, que tenia al cap un espectacle en què el protagonista central hauria de ser Mrs. Brownie, una autèntica diva de la música negra , que seria un titella i al qual l’actriu posaria veu i moviment. Teatre Nu ha aportat al projecte la direcció artística i dramatúrgica, i l’estructura de companyia teatral.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT