PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La temporada permetrà abatre 369 cabirols, isards i muflons

Durant la Setmana de caça de l’isard se’n podran capturar 127

Per E.J.M.

Imatge d’arxiu de tres exemplars d’isard en plena natura.
Imatge d’arxiu de tres exemplars d’isard en plena natura. | El Periòdic
La temporada de caça 2015-2016, programada pel ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, ha previst la captura de 369 cabirols, isards i muflons. 
L’aplicació del Pla de caça en la població d’isards del vedat de caça d’Enclar preveu, per a la temporada 2015, les captures següents: 21 captures selectives i una captura trofeu mascle. A més, la Setmana de caça de l’isard serà del 13 al 20 de setembre. S’han comptabilitzat 637 isards, dels quals se’n podran capturar 127 durant els set dies assenyalats. Després de comptar el nombre d’exemplars, s’ha determinat que l’índex de creixement de l’espècie ha estat del 23,54% i l’índex de captura s’ha fixat en un 20%. 488 caçadors han sol·licitat participar a la Setmana de la caça de l’isard, i cada quatre caçadors podran abatre un exemplar. Cada colla rebrà les llicències especials de caça de l’isard i les anelles. 
 
El pla de caça en la població de cabirols en terreny cinegètic comú estableix les següents captures en caça no acompanyada: 60 captures femella en el període hàbil de caça d’hivern (del 4 d’octubre al 30 de novembre) i 60 captures mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern (d’octubre a novembre) i d’estiu (de l’1 de maig al 31 de juliol del 2016). 
 
Quant al pla de caça no acompanyada dels muflons en terreny cinegètic comú, s’ha establert en 50 les captures femella en el període hàbil de caça d’hivern i en 50 les captures mascle en el conjunt dels períodes hàbils de caça d’hivern i d’estiu (les dates són les mateixes que les de la caça del cabirol).
 
ZONES I VEDATS DE CAÇA/El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat també delimita les zones de caça i ha establert els vedats temporals següents: a Ordino, vorejant els límits de les parròquies de Canillo i de la Massana fins a trobar el riu Valira del Nord, seguint aigües amunt fins al riu de Segudet, riu amunt seguint posteriorment el riu de Redort fins a trobar la trenca amb la parròquia de Canillo; a Escaldes-Engordany, des del terme de la Massana, tota la solana d’Engordany, els Vilars i Can Diumenge, fins al terme d’Encamp.
També prohibeix la caça en temporades concretes, sobretot en llocs en què hi ha activitat humana, sovretot zones d’esquí, i es prohibeix completament l’exercici de la caça a la zona recreativa i el punt de berenada de la Comella i als camins d’accés al rec de l’Obac fins a trobar el rec de l’Obac, a tota la zona del pla d’Engolasters i a tota la zona de Naturlàndia.
 
PORC SENGLAR/ Quant al porc senglar, es podrà caçar en el període comprès entre el 4 d’octubre i el 28 de febrer del 2016.  Del 4 d’octubre al 10 de gener es podran caçar el dijous, el diumenge i l’1 de novembre, 8, 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener del 2016. Del 10 de gener al 28 de febrer es podrà abatre el dijous i el diumenge i el festiu 8 de febrer de 2016.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT