PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Generalitat inspeccionarà els punts de venda de llet

Es vol evitar l’oferta del producte per sota del seu preu d’adquisició

Per El Periòdic

La Generalitat vetllarà per la correcta comercialització de la llet.
La Generalitat vetllarà per la correcta comercialització de la llet. | El Periòdic
El Govern català s’ha compromès a vetllar pel correcte compliment de la comercialització de la llet duent a terme inspeccions en els punts de venda per comprovar que aquest producte no s’ofereixi per sota del preu d’adquisició al proveïdor, segons ha informat RàdioSeu. D’aquesta manera, la institució vol donar resposta a les demandes d’algunes organitzacions agràries i mostrar la seva sensibilitat amb el sector.
 
Per la seva part, els directors generals d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Joan Girona, i d’Agricultura i Ramaderia, Alfons Vilarrasa, del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, han traslladat al director general de Comerç del Departament d’Empresa i Ocupació, Josep Maria Recasens, la preocupació del sector lleter davant la possibilitat d’incompliment de la normativa de venda a pèrdua de la llet, després que diferents sindicats agraris hagin fet arribar a Agricultura la seva inquietud pel preu de venda de la llet en algunes cadenes de distribució.
 
En front d’aquestes demandes, En la reunió que han mantingut els tres directors generals per analitzar aquesta preocupació, s’ha acordat que el Departament d’Empresa i Ocupació realitzarà diverses inspeccions en els punts de venda del producte per tal de comprovar que s’estigui complint la prohibició de venda a pèrdua en els termes previstos en la Llei 7/1996, d’ordenació del comerç minorista. D’altra banda, el Departament d’Agricultura farà el seguiment dels resultats comparant-los amb els preus que perceben els ramaders en el moment de vendre la llet als proveïdors.
 
De la mateixa manera, la ministra d’Agricultura, Isabel García Tejerina, ha comunicat aquest dimarts als ramaders que no pensa intervenir en el preu de la llet. Tejerina assegura que és «legament impossible» pactar una xifra. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT