PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marcus ja és un més a l'FC Andorra

Tancat el cinquè fitxatge, Justo Ruiz compta amb 21 jugadors però voldria un central i un migcampista

Per Iván Moure

Marcus Vinícius Picciarelli, ahir en l’entrenament de l’FC Andorra al camp de Sant Ermengol, ja com a integrant de la plantilla 2015-2016.
Marcus Vinícius Picciarelli, ahir en l’entrenament de l’FC Andorra al camp de Sant Ermengol, ja com a integrant de la plantilla 2015-2016. | TONY LARA
Marcus Vinícius Picciarelli ja és un més dins de la disciplina de l’FC Andorra. El davanter centre d’origen brasiler i amb passaport espanyol va aterrar al Principat el dilluns de la setmana passada –el primer dia de la pretemporada per al conjunt que dirigeix Justo Ruiz– per estar uns dies a prova i ha convençut l’entrenador. Ahir mateix li van fer una oferta que va acceptar i en l’entrenament de la tarda al camp de Sant Ermengol ja ho va fer com a integrant del vestidor de ple dret.
 
Marcus té una tasca ben definida dins l’equip. «Ha de ser el referent del gol juntament amb Arturo Gándara», va demanar d’ell Justo, que el va definir com «fort, ràpid, treballador i lluitador». Unes qualitats que va forjar en les categories inferiors del Celta –els seus avis són gallecs–, però que també va desenvolupar jugant al Pontevedra a Tercera i el Breesener SV Guben Nord del futbol alemany, on va jugar la temporada passada, anotant dos gols en vuit partits. Un altre adjectiu per a Marcus seria polivalent, ja que per a Justo també pot ser vàlid en qualsevol de les tres posicions de la línia de tres migcampistes ofensius en el ja tradicional esquema 4-2-3-1 amb què juga l’Andorra.
 
Aquest és el cinquè fitxatge de l’entitat tricolor després de tancar els del porter Friday, el lateral esquerre Robert Font, l’extrem dret Pau Viladrich i l’altre home gol, Arturo Gándara. Amb l’ascens del juvenil de dos migcampistes de tall defensiu com són Jules i Brian Teixeira, hi ha un total de 21 jugadors al vestidor. Totes les posicions tret la de central compten amb dos jugadors. A més, molts d’ells tenen polivalència com per jugar, és el cas d’Àngel, que pot ser pivot, Roch, que pot ser central, Xavi Gil, que pot ser lateral, Víctor Hugo, que pot actuar d’extrem... I sobretot a dalt, hi ha infinites combinacions i molta qualitat. A Justo, si res li preocupa, són les tasques defensives, per això encara no ha donat la plantilla per tancada: «Ara és complicat incorporar algú mes perquè falten dues setmanes perquè comenci la Lliga, però m’agradaria complementar l’equip amb un defensa i un migcampista. Amb el que hi ha, però, estic content». De noms, hi ha pendent el d’Aleix Cisteró (Lleida B), que té una oferta fa ja més d’una setmana però no respon.
 
Malgrat la satisfacció del tècnic amb la plantilla de què disposa, no va negar què li espera en el retorn a Primera Catalana: «Lluitarem per mantenir la categoria i crec que patirem per salvarnos. La zona alta de Barcelona i Girona [la que forma el grup 1] té club amb pressuposts alts i qualitat».
 
DUES DATES PER AL DUEL A MARTINENC

Com cada any, l’FC Andorra ja ha avisat a la Federació Catalana que ajorni la primera jornada, en la qual hi ha visita al camp del Martinenc, perquè el mateix dia 6 de setembre hi ha partit de la selecció nacional a Bòsnia i Herzegovina. Els dos clubs s’han de posar d’acord i els tricolors ja han proposat dues dates: «El dimecres 16 o el 23». Cal una resposta. El que està pendent encara d’avís és el partit del 10 d’octubre, a casa contra el Molletense, que coincideix amb l’Andorra-Bèlgica a l’Estadi Nacional. Però tampoc hi haurà cap problema en modificar les dates.
 
«ENS ADAPTAREM AL VPC»

Tampoc és que sigui responsabilitat seva, peró Justo també va donar pistes de les intencions de l’FC Andorra per compartir l’Estadi Nacional amb el VPC fins el novembre. «És cert que volem jugar els diumenges al migdia, però en tot cas, si hi ha algun problema, ens adaptarem al que sigui. No volem crear cap malestar ni ser un problema per ningú» . Amb tot, l’Andorra també voldria mirar de fer algun entrenament a l’Estadi Nacional. «Almenys un a la setmana seria imprescindible però són coses que han de parlar les directives», va detallar. Ara mateix l’equip tricolor entrena els dimarts, dijous i divendres a Aixovall, i els dilluns i dimecres a Sant Ermengol. «No són les millors condicions, però ées el que hi ha», va resignar-se Justo.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT