PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ponts vol ser la capital d’una nova comarca, el Segre Mitjà

La iniciativa arrenca d’una reivindicació històrica de l’any 2001

Per EL PERIÒDIC

Els 13 municipis que formarien la nova comarca del Segre Mitjà.
Els 13 municipis que formarien la nova comarca del Segre Mitjà. | RÀDIOSEU
L’Ajuntament de Ponts vol liderar la creació d’una nova comarca, el Segre Mitjà, que segons informa RàdioSeu, inclouria deu municipis de la Noguera i tres de l’Alt Urgell. La iniciativa arrenca d’una reivindicació històrica que va quedar plasmada a l’informe Roca de l’any 2001, en el qual s’argumentava la viabilitat i conveniència d’oficialitzar aquest territori.
 
Els tràmits per fer possible la futura comarca, segons informa el diari Segre, s’iniciarien el pròxim mes de setembre. L’alcalde de Ponts, Francisco García, ha especificat que «ara caldrà aconseguir el màxim consens i estudiar tots els pros i contres». Tanmateix, García ha volgut avançar que la unió dels municipis implicats «aportaria molts beneficis, a través de l’eix vertebrador de l’embassament de Rialb i el turisme d’interior, complementant les economies locals, històricament agrícoles i de serveis».
 
D’aquesta manera, la capital de la comarca del Segre Mitjà seria Ponts, tot i que no es descarta compartir-la amb Artesa de Segre, que durant anys també ha reclamat un paper rellevant al territori al·legant demografia i pes econòmic.
 
SEGRE MITJÀ / Si s’acabés realitzant la nova comarca, aquesta estaria integrada pels municipis alturgellencs d’Oliana, Peramola i Bassella, que s’unirien a Vilanova de Meià, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Foradada, Ponts, Oliola, Cabanabona, Vilanova de l’Aguda, Tiurana i la Baronia de Rialb. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT