PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra s’entrena per primer cop a l’Estadi Nacional

El conjunt tricolor juga aquest cap de setmana dos amistosos, contra l’Almeda i l’Artesa de Segre

Per JOAN JOSEP BLASCO

Els jugadors de l’FC Andorra realitzen un rondo en la sessió d’entrenament d’ahir.
Els jugadors de l’FC Andorra realitzen un rondo en la sessió d’entrenament d’ahir. | Tony Lara
Dia important per a l’FC Andorra. Per primera vegada trepitjava l’Estadi Nacional. Ahir va realitzar per primer cop un entrenament a la instal·lació, que serà casa seva durant el primer mes i mig de la temporada, abans de traslladar-se de forma definitiva a la Borda Mateu de Santa Coloma, el camp on jugarà la temporada que iniciarà el mes vinent, la del retorn a la Primera Catalana. 
 
La plantilla va poder trepitjar la gespa del terreny de joc, que li ha de servir per habituar-se de cara als primers quatre partits del campionat, que jugarà en l’estadi. Tenir l’oportunitat d’exercitar-s’hi «per l’FC Andorra és una gran noticia i una mostra més que al club es volen fer bé les coses. El Govern ens ha donat un cop de mà i és d’agrair», comenta el tècnic tricolor, Justo Ruiz, que remarca el que significa: «Volem demostrar que tenim nivell com a club que podem jugar i entrenar en aquest estadi».
 
L’equip aquest cap de setmana afronta dos amistosos. El primer avui al camp d’Ordino (18.00 hores) contra el CD Almeda, de la Tercera Catalana, i demà contra el CE Artesa de Segre, de Segona, a la localitat lleidatana. El conjunt de Cornellà està format per «xavals joves, amb caràcter. Tàcticament no està tant organitzat com l’Artesa ni és tant disciplinat, però ens farà córrer». L’objectiu és el de «mantenir les distàncies entre línies curtes, fer bones basculacions i un bon treball defensiu que ens permeti mantenir la porteria a zero».
 
El lleidatà és un equip amb «jugadors veterans amb experiència. És el rival de més entitat que ens hem trobat fins ara i ens permetrà veure com estem», indica Ruiz, assegurant que en aquest matx «s’ha de començar a veure l’Andorra que ha de ser al llarg de la temporada». La feina que s’està fent durant la pretemporada està sent positiva: «Estic content amb la preparació que portem i com estem». Mentrestant, l’entrenador encara no dóna la plantilla per tancada, esperant l’arribada d’un central i un migcampista, dos jugador que Ruiz considera com a vitals de cara a tenir un equip sòlid de cara a la Primera Catalana. En el capítol de renovacions, la de Riera ja és un fet, mentre que la de Mateo continua sense tancar-se tot i que s’hi està molt a prop.
 
La gespa artificial supera l’últim test per ser homologada
 
Només quedava per aprovar una zona conflictiva i ahir es va solventar. Els tècnics van donar la seva aprovació per a que la gespa artificial de l’Estadi Nacional sigui homologada i que mantingui l’etiqueta de FIFA dues estrelles, el que li permetrà seguir acollint partits de la selecció, així com de les competicions europees a nivell de clubs si així ho decideix el Govern. Dilluns els tècnics van realitzar les proves, que van superar totes les parts del terreny de joc menys en un córner, on el lliscament de la pilota era massa elevat i se sortia dels paràmetres establerts. Superava els dotze metres. Després de condicionar la zona les mesures ahir van ser les adequades en uns egon test. L’informe dels tècnics es favorable, i només queda rebre l’acreditació de l’homologació per poder continuar acollint partits oficials i amistosos internacionals. Aquest test, pel tipus de superfície que hi ha, s’ha de passar de forma anual per a la pràctica del futbol. En el cas del rugbi és exigències són menors i és cada dos anys. El proper matx que jugarà la selecció de futbol serà el 10 d’octubre contra Bèlgica, en el darrer enfrontament que jugarà com a local de la fase de classificacio per l’Eurocopa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT