PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La calor i la sequera de juliol retardaran la campanya de bolets

Es preveu una temporada bona però «no excel·lent»

Per EL PERIÒDIC

Una parella mostra els bolets collits, en una imatge de la temporada passada.
Una parella mostra els bolets collits, en una imatge de la temporada passada. | EL PERIÒDIC
La calor intensa i la sequera del mes de juliol han fet que la temporada de bolets comenci més tard del que és habitual. L’expert en micologia del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC), Juan Martínez, va explicar a l’ACN que, tot i ser un any tardà, «encara som a temps que hi hagi una bona temporada». El més important, segons Martínez, és que plogui i que baixin les temperatures, sobretot les nocturnes.
 
Aquest mes d’agost ja han començat a sortir els primers bolets, principalment a la part nord-occidental de Catalunya, i s’han pogut trobar espècies com ceps o rossinyols. Encara que el temps acompanyi a partir d’ara, Martínez avisa que «no serà una temporada excel·lent».
 
La climatologia és un factor clau per fer que una temporada de bolets sigui bona o no i, de moment, no ha acompanyat. «L’absència de pluja a la primavera i l’augment de la temperatura a l’estiu, ha fet que no hi hagués la fructificació habitual», ha assenyalat Martínez. Tot i així, ara es comencen a trobar bolets sobretot a comarques com el Pallars, l’Alta Ribagorça, a la Val d’Aran o a certes zones del Solsonès i el Berguedà. «Aquests han sortit de cop i no ens ho esperàvem», ha afirmat Martínez. En aquests casos, els exemplars no han esperat els 21 dies després de les pluges per sortir. L’expert en micologia del CTFC va manifestar que, perquè hi hagi una bona temporada, cal que plogui de manera freqüent i que baixin les temperatures. Martínez va ressaltar que cal un descens sobretot a la nit. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT