PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

La Seu crea una beca per investigar la història local

L’ajut es coordinarà a través de l’Institut d’Estudis Comarcals

Per EL PERIÒDIC

Presentació on es va informar de la nova beca.
Presentació on es va informar de la nova beca. | RÀDIOSEU
Els pressupostos municipals de la Seu d’Urgell per al 2016 inclouran una partida econòmica destinada a la recerca local. D’aquesta manera, es finançarà una beca per reflectir «el suport envers aquest àmbit, en què s’està duent a terme actualment una feina molt important».
 
L’ajut es coordinarà a través de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU) –com a entitat de referència– per tal de triar els projectes que puguin tenir un interès més clar per al municipi. En aquest sentit, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, ha volgut remarcar que encara «queda molt camí per recórrer i aquesta iniciativa podria ser un estímul per avançar en les investigacions, que els últims anys han estat rellevants».
 
Durant els darrers mesos, s’han presentat diversos estudis vinculats a la història de la ciutat i la comarca, a càrrec d’investigadors com Carles Gascón, Carlos Guàrdia, Òscar Augé o Laura de Castellet, entre d’altres. Doncs Batalla destaca que conèixer el passat del territori «és una contribució a la historiografia nacional». 
PUBLICITAT
PUBLICITAT