PUBLICITAT

Santa Coloma

Punt àlgid amb el Contrapàs

La Festa Major de Santa Coloma reviu amb els balls tradicionals i l’arrossada popular

Per EL PERIÒDIC

Ball tradicional del Contrapàs de la Festa Major de Santa Coloma.
Ball tradicional del Contrapàs de la Festa Major de Santa Coloma. | ANA / G.LL.T.
Tres dies i unes 26 activitats i esdeveniments preparats per fer gaudir als veïns i voltants de Santa Coloma. Doncs La Festa Major de l’indret va arribar el passat dissabte amb proves d’enduro, tritlleig de campanes, traca d’inici, inflables, gimcanes, concursos, balls de nit i concerts. 
 
Però la celebració va arribar al seu punt àlgid ahir, amb el festeig de les propostes més tradicionals. I és que des de dissabte, les activitats ja van comptar amb una bona afluència de gent, però diumenge, els assistents i curiosos que es volien apropar per formar part de les activitats, gairebé es doblaven en nombre.
 
D’aquesta manera, els més matiners emplenaven l’església de Santa Coloma per assistir a la   missa solemne de cada any. On bona part de les autoritats comunals, també van decidir apropar-s’hi. Posteriorment, va tenir lloc el tradicional ball del Contrapàs, interpretat pel grup de ball de la Casa Pairal de Santa Coloma. I agafant en cada edició més importància i renom, aquest darrer va ser un dels actes que va aplegar més gent a la plaça del poble. 
Seguidament, la gent també va ballar al compàs de la música amb les sardanes. I per seguir amb la celebració i recuperar les forces després de tant ball, els assistents van poder gaudir d’un aperitiu i una arrossada popular que van acabar de completat el matí i migdia de Festa Major de Santa Coloma.
 
Per la seva part, el cònsol major d’Andorra la Vella, Jordi Minguillón, va celebrar la bona afluència que van tenir la majoria de les activitats, tot assegurant que la festa «està sent tot un èxit, la gent està molt contenta i hi ha hagut molta participació a tot arreu».
 
Però la celebració continua, doncs durant tot el dia d’avui, encara es podran participar en diverses activitats com la festa de l’escuma per als més petits (que es farà a la plaça Major a les 11 hores), l’animació infantil amb ‘De viatge’ i xocolatada (també a la plaça Major, a les 17:30 hores) o la Holi Party amb Flash FM que es celebrarà a les 19:00 hores a l’aparcament d’Enclar.
 
 I ja cap al vespre, i pels més esportistes, tindrà lloc el partit de futbol ‘solters vs casats’ a la Borda Mateu, a les 20:00 hores. Però el punt final de la Festa Major de Santa Coloma es posarà a les 23:00 hores, amb el Castell de focs des de l’antic Parc d’Enclar. Seguit del ball de nit amb el ‘Trio Cocktail’ a la plaça Major. 
 
I pels qui encara tinguin ganes de passar-ho bé, es farà un concert a càrrec de Patxi Leiva i posteriorment discomòbil amb ‘Swowo Noenlle + Special Guest’. 
PUBLICITAT
PUBLICITAT