PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Santuari de Núria beneeix un monòlit dedicat al Papa

L’acció de gràcies amb el monument vol eludir l’encíclica ‘Laudato Si’ sobre l’ecologia humana integral

Per EL PERIÒDIC

Santuari de la Vall de Núria.
Santuari de la Vall de Núria. | EL PERIÒDIC
El Santuari de Núria lluirà un monòlit-monument en record i agraïment al Sant Pare Francesc pel text de l’Encíclica ‘Laudato Si’ –sobre l’ecologia humana integral– que serà presentat en públic i beneït el proper dia 1 de setembre, festivitat de Sant Gil, al mateix Santuari.
 
La Diòcesi d’Urgell i Vall de Núria han escollit col·locar el monòlit en un lloc preeminent, prop de l’ermita de St. Gil, en plena natura, un indret molt visitat i accessible per als pelegrins i excursionistes. A més, l’estructura serà beneïda per l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Mons. Joan-Enric Vives. I hi ha prevista l’assistència del President de Ferrocarrils de la Generalitat , Sr. Enric Ticó i d’altres autoritats.
 
El monòlit posseirà aquesta inscripció en llengua catalana: ‘El Santuari de la Mare de Déu de Núria i Vall de Núria en record i agraïment al Papa Francesc per la seva Encíclica sobre l’ecologia humana integral ‘Lloat sigueu Senyor!”.  Aquest mateix dia, l’1 de setembre,  ha estat instituït aquest any pel Papa Francesc perquè s’hi celebri una Jornada Mundial de pregària per la cura de la Creació.
 
Durant la jornada també es farà la presentació del documental ‘L’exili de la Mare de Déu de Núria’, basat en el llibre de Manuel Castellet i realitzat per Zeba Produccions. El programa de les activitats del dia 1 començarà amb la trobada a les 9:40 hores a l’estació de Ribes-Enllaç i la visita a l’exposició amb motiu de la commemoració del 80è aniversari de l’edifici de l’estació de Ribes Enllaç. A les 10:45 és preveu la presentació del documental sobre l’exili de la Mare de Déu. 
 
A les 12:00 se celebrarà la Missa Solemne, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, i després de l’ofrena dels pastors i de la processó a l’ermita de Sant Gil,  hi haurà l’acte de presentació i benedicció del monòlit-monument al Papa Francesc. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT